İstanbul Üniversitesi'nde "İnovasyon ve Patent Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

İstanbul Üniversitesi'nde "İnovasyon ve Patent Sempozyumu"

İstanbul Üniversitesi\'nde "İnovasyon ve Patent Sempozyumu"

17 Haziran tarihleri arasında "Yaşambilimlerinde Multidisipliner Ar-Ge ve İnovasyon Sempozyumu" düzenlenecek.

13.06.2012 13:20

17 Haziran tarihleri arasında "Yaşambilimlerinde Multidisipliner Ar-Ge ve İnovasyon Sempozyumu" düzenlenecek.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Nazım Terzioğlu binasında 15-17 Haziran tarihleri arasında "Yaşambilimlerinde Multidisipliner Ar-Ge ve İnovasyon Sempozyumu" gerçekleştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda, Efor Patent Genel Müdürü Savaş Gümüş'ün de aralarında olduğu önemli konuşmacılar yer alacak.

Sempozyumda Patent Alım Süreçleri hakkında bilgi verecek olan Efor Patent Genel Müdürü ve Türk Patent Enstitüsü Resmi Marka Patent Vekili Savaş Gümüş, patent tescil sistemine üniversitelerin dahil edilmesi gerektiğini belirterek, " Türkiye'de Fikri ve Sınai Hakların geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için ilerlediğimiz yolda, üniversitelerin sisteme dahil olması çok önemlidir. Ülkemizde 2006 yılına kadar üniversiteler tarafından gerçekleştirilen patent başvurularında belirli bir ivme yakalanamamış fakat 2006 yılından itibaren gözle görülür bir artış yaşanmıştır. Bu artışların devam etmesi ile üniversiteler fikri mülkiyete dayalı gelir elde edebileceklerdir. Böylelikle üniversitelerin yaşadığı finansal sıkıntılara patent tescilleri katkı sağlayacak ve yeni Ar-Ge çalışmalarına da kaynak oluşturacaktır. Her ne kadar 2006'dan sonra üniversiteler tarafından alınan patent tescil sayılarında artış gözlense de henüz yeterli sayıda değildir. Türkiye için hem akademik hem de endüstriyel alanda 2023 hedeflerini desteklemek amacı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından çeşitli üniversitelerde sempozyumlar gerçekleştirilmektedir. İstanbul Üniversitesinin gerçekleştirileceği sempozyum da bahsedilen desteğe bir örnektir. Tüm katılımcılar için verimli bir sempozyum olacağına inanıyor ve "Patent Alım Süreçleri" hakkındaki sunum ile Efor Patent olarak deneyimlerimizi paylaşarak bizler de desteklerimizi sunmak istiyoruz" dedi.

3 gün sürecek sempozyum hakkında detaylı bilginin http://www.istanbul.edu.tr/iugen/index.php sitesinden edinilebileceği kaydedildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Üniversitesi'nde 'İnovasyon ve Patent Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement