İstihdama Büyük Katkı - Son Dakika
Güncel

İstihdama Büyük Katkı

İstihdama Büyük Katkı

CarrefourSA, İŞKUR ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliğiyle istihdama katkı sağlayacak bir projeye imza atıyor.

04.12.2012 11:30

Türkiye'nin en büyük perakende zincirlerinden CarrefourSA, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) iş birliğiyle istihdama katkı sağlayacak bir projeye imza atıyor. Üç kurumun katkılarıyla düzenlenecek "Taze Gıda Okulu" projesi kapsamında "Pastacılık" ve "Et&Et Ürünleri İşletmeciliği" Sertifika Programı ile sektöre uzmanlar yetiştirilirken, programa kabul edilecek 50 kişiden en az yarısına CarrefourSA tarafından istihdam edilme garantisi veriliyor.

Perakende sektöründe nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik ihtiyaçların ve hedeflerin karşılanması ve ülke istihdamına katkı sağlamak amacıyla CarrefourSA, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) iş birliğiyle "Taze Gıda Okulu" adı altında "Pastacılık" ve "Et&Et Ürünleri İşletmeciliği" sertifika programları düzenleniyor.

CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay: "Taze Gıda Okulu gibi nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla oluşturulan eğitim programları büyük önem kazanıyor"

CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, perakende sektöründe çalışan sayısının sektördeki büyümeye bağlı olarak her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Perakende sektörü bugün toplam ülke istihdamı içinde yüzde 10 civarında bir paya sahip. Organize perakende sektörü ise bu toplamın içinde yaklaşık yüzde 30'luk bir payı temsil ediyor'' dedi. Perakendecilik alanında sağlanan istihdama organize perakendenin en büyük katkısının, istihdam sayıları kadar, mevcut istihdamın kayıtlı bir yapıya dönüşmesine verdiği destek olduğunu vurgulayan Merter Özay, organize perakendenin, sektörün çağdaşlaşmasında ve kayıtlı bir yapıya kavuşmasında da öncü konumunda olduğunu söyledi.

Büyük bir istihdam potansiyeli olan sektörde nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla oluşturulan eğitim programlarının büyük önem kazandığını belirten Merter Özay, CarrefourSA olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) iş birliğiyle düzenledikleri "Taze Gıda Okulu" projesinin bu programlara eklenen bir yenisi olduğunu ifade etti. Sertifika programı ile katılımcıların dünya standartlarında bir eğitim alacaklarını ve eğitim sonunda verilecek sertifika ile ulusal ve uluslararası alanda çalışma fırsatı yakalayabileceklerini kaydeden Özay, "Sertifika programlarını tamamlayanlardan en az yüzde 51'i CarrefourSA'da iş imkanı bulacak" dedi.

Merter Özay, CarrefourSA'nın, gerek şirket içi terfi uygulamaları, gerekse çalışanlarına sağladığı eğitim imkanları bakımından perakende sektöründe de kariyer yapılabileceğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Katılımcılardan En Az Yüzde 51'ine CarrefourSA'da İş İmkanı

Sertifika programlarına katılmak isteyenlere "Pastacılık" için İŞKUR Kadıköy Şubesi, "Et&Et Ürünleri İşletmeciliği" için İŞKUR Bahçelievler Şubesi'nde, 11-14 Aralık tarihleri arasında mülakat yapılacak. Adaylarla yapılacak görüşme ve değerlendirmenin ardından iki program için 25'er kişiden toplam 50 kişi kurslara kabul edilecek. Mülakatlarda, adayların pastacılık ve kasaplık konularında uzmanlaşmayı hedefleyen, öğrenime açık, müşteri odaklı, perakende sektöründe çalışmaya hevesli ve ekip çalışmasına yatkın kişiler olmasına dikkat edilecek.

Aralık ayının üçüncü haftası başlayacak olan 320 saatlik eğitim sürecinin 2 haftalık (80 saat) teorik bölümü İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Altı haftalık (240 saat) uygulamalı bölüm ise, "Pastacılık" programı için İçerenköy CarrefourSA, "Et&Et Ürünleri" için Marmara Forum CarrefourSA'da Taze Gıda Departmanı Uzman Eğitmenleri, Gıda Mühendisleri ve Veterinerler tarafından verilecek. Katılımcılara aldıkları eğitimin sonunda sağlanan sertifikalar ile ulusal ve uluslararası alanda çalışabilme imkanı sağlanmış olacak.

Sertifika programlarını başarıyla tamamlayan katılımcılar pastacılık ve kasaplık alanında dünya standartlarında bir eğitim almanın yanı sıra en az yüzde 51'i olan 26 kişi (13 kasap, 13 pastacı) CarrefourSA'da istihdam edilecek. Programı tamamlayan diğer katılımcılar ise CarrefourSA'da bu bölümlerde açılacak pozisyonların olması durumunda öncelikli olarak değerlendirileceklerdir.

Engelli istihdamına da katkı sağlıyor

CarrefourSA, ülkedeki engelli istihdamına katkı sağlamak amacıyla mağazalarında görev yapan engelli personel sayısını artırma kararı alarak engelli istihdamında yasal sorumluluk olan yüzde 3 istihdam oranını yüzde 5 seviyesine çıkarıp yaklaşıp 150 engelli bireye daha mağazalarında iş olanağı sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstihdama Büyük Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement