İsveç'te Bir Haftada Üçüncü Kez Mülteci Barınma Binası Kundaklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsveç'te Bir Haftada Üçüncü Kez Mülteci Barınma Binası Kundaklandı

18.10.2015 15:20

İsveç'te mültecilere yönelik ırkçı saldırılar artıyor.

İsveç'te mültecilere yönelik ırkçı saldırılar artıyor. Ülkenin güneyinde bu sabaha karşı düzenlenen kundaklama ile, mültecilerin barınması için düzenlenen binalara yönelik saldırılar bir haftada üçe çıktı.

İsveç'in güneyindeki Kungsbacka kentinde, Suriyeli ve diğer göçmenler için geçici barınma tesisi olarak düzenlenen bir okul binası kundaklandı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında bina kullanılamaz duruma geldi. Böylece, son bir hafta içinde çıkan yangınlar sonucu yanan, göçmenler için hazırlanmış bina sayısı üçe yükseldi.

İsveç'te geçen Salı gecesi, göçmenler için hazırlanmış ve ertesi gün kullanılmaya başlanacak olan bir baraka ile Cuma akşamı da Ljungby beldesindeki yine mültecilerin geçici barınma için kullandıkları bir okul binası da kundaklama sonucu yandı.

Özellikle Suriyeli göçmen akınının yoğun olarak basladığı Mayıs ayından bu yana göçmen barınma evi olarak kullanılan ya da bu amaçla düzenlenen 10'dan fazla taşınmaz alevlerden

etkilendi.Yetkililer çıkan yangınların en az sekizinin kundaklanma sonucu gerçekleştini belirtiyorlar.

Kungbacka Belediyesi mülteci barınma tesisleri sorumlusu Ulrika Granfors, yangının ciddi, kabul edilemez ve üzücü olduğunu, hazırlıklar için harcadıkları çabaların boşa gittiğini belirtti.

Son yangından sonra bölge polisi belediye ve il yönetıcıleri ile işbirliği içinde mevcut ve planlanan göçmen konaklama tesislerindeki güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldı. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsveç'te Bir Haftada Üçüncü Kez Mülteci Barınma Binası Kundaklandı - Son Dakika


Advertisement