İtfaiye Başkanından Piknikçilere Uyarı - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Başkanından Piknikçilere Uyarı

İtfaiye Başkanından Piknikçilere Uyarı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığını söyleyerek, pikniğe giden vatandaşların işi bittikten sonra mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğini dile getirdi.

02.08.2015 11:18

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığını söyleyerek, pikniğe giden vatandaşların işi bittikten sonra mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğini dile getirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, sıcak havalarda dışarı çıkan piknikçileri ve olası bir alan yangınları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Pehlivan, yaptığı uyarılarda, olası yangınların ilk sebebi piknik ateşi olduğunu söyleyerek, piknikte yakılan mangal bittikten sonra mutlaka yanmış olan közün toprağa gömülmesi gerektiğinin altını çizdi. Trakya bölgesinde yaz aylarında alan yangınlarının da artığını ifade eden Pehlivan, yangınların piknik alanlarında ve ormanlarda olduğunu söyledi.

Pikniklerde yakılan mangalların kontrol edilmediği takdirde yangına sebebiyet verdiğini dile getiren Emin Pehlivan, "Bu sıcak havaların derecesine göre bölgemizdeki yangın riski de buna paralel olarak artmaktadır. Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli noktalar kısaca şöyle söyleyebilirim. 1'incisi piknik alanlarında yakılan mangal ateşidir. Genellikle bu tür zamanlarda açık ateş yakılmaması gerekir. Piknik illa ızgara ile yapmak olmaz zeytinyağlı dolma ile yapılabilir. Ama illa mangal yakılması gerekiyorsa mutlaka ve mutlaka gerekli tedbirler alınıp ona göre yapılması gerekir. Mangalda iş bittikten sonra da kalan kömürlerin ve korların kesinlikle toprağa gömülmüş bir şekilde piknik alanların terk edilmesi gerekir. Ama maalesef bu konuda vatandaşlarımızın ihmalkar davrandıklarını görüyoruz. Bundan kaynaklanan çok yangın oluyor" dedi.

"ANIZ YANGINLARINDA RÜZGARIN AYARLANMASI GEREKİYOR"

Anız yangınlarında rüzgar ayarlanmadığı takdirde yangınların artacağını belirten Pehlivan, "Bunun yanında anız yangınlar yani tarlalarımızı yakmak suretiyle temizlenmesi şeklinde bir algı var tarımla uğraşan vatandaşlarımızda. Bunun zaten olumsuz yönleri bilimsel olarak açıklanmış durumda. Bunun aynı zamanda toprağa verdiği zarar da var ve yangın olarak da verdiği zarar var. Vatandaşlarımız bunu kontrollü olarak yakmak için çaba sarf ediliyor ama maalesef bu anız yangınları küçük bir rüzgarda kontrolden çıkabiliyor. Ondan sonra da insanların canını ve malını tehdit edebiliyor" ifadelerini kullandı.

"YERE ATILAN İZMARİTLER YANGINA SEBEP OLUYOR"

Söndürülmeden yere atılan sigara izmaritleri yangına davetiye çıkardığını belirten Emin Pehlivan, "Bir başka yangın çeşidi olarak arabada yolda giderken veya herhangi bir yerde söndürülmeden atılan sigara izmaritleri de yine aynı şekilde bir yangın kaynağıdır. Yolda her atılan sigara izmariti yangın kaynağını oluşturur. Bunlara vatandaşlarımızın çok ciddi şekilde önem vermeleri ve dikkat etmeleri gerekir. Bu bahsettiğim 3 konuya dikkat edildiği takdirde istemediğimiz yangınlarla karşılaşmayız. Bunlar ihmal edildiği takdirde tehlikeli yangınlar oluşuyor" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtfaiye Başkanından Piknikçilere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement