İtt Genel Sekreteri İhsanoğlu Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

İtt Genel Sekreteri İhsanoğlu Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi ile Görüştü

İtt Genel Sekreteri İhsanoğlu Mısır\'da Cumhurbaşkanı Mursi ile Görüştü

İhsanoğlu.İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'daki temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştü.

21.07.2012 17:12

İhsanoğlu:

" Mısır'ın başarısı İslam dünyası için çok önemli"

"Suriye yönetiminin şahsi menfaatlerini değil halkını düşünerek hareket etmesi gerekir"

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'daki temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştü. İhsanoğlu, Mısır Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin şahsi menfaatlerini değil, halkını düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile yapılan görüşmede Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntıların ve Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının da ele alındığını kaydeden İhsanoğlu, İİT'in Myanmar'daki sivil toplum kuruluşları ve bütün uluslararası insan hakları örgütleriyle temasa geçeceğini, buradaki Müslümanlara yardım gönderileceğini söyledi.

İhsanoğlu ayrıca, Myanmar yönetimine saldırıları durdurması ve Müslümanları koruması için baskı yapılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Mursi ile yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyetini dile getiren İhsanoğlu, Mursi'ye Mısır'ın demokratikleşmesi sürecinde başarılar diledi.

İhsanoğlu, Mısır'ın Mekke'de gerçekleşecek İslam Zirvesi'ne başkanlık edeceğini hatırlatarak, Mısır'ın başarısının İslam dünyası için çok önemli

olduğunu ve bölgesel sorunların çözümünde büyük rol oynayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Mursi ile İhsanoğlu görüşmesine katılan, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr de, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, İhsanoğlu'nun başkanlığı döneminde yeni atılımlar gerçekleştirdiğini ve daha etkin bir teşkilat haline geldiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtt Genel Sekreteri İhsanoğlu Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement