İTÜ, Bursa'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

İTÜ, Bursa'da Öğrencilerle Buluştu

İTÜ, Bursa\'da Öğrencilerle Buluştu

İTÜ, Bursa İTÜDER iş birliği ile düzenlenen Tanıtım Günleri kapsamında Bursa'da üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle buluştu.

04.05.2019 15:49  Güncelleme: 15:48

Merinos AKKM'de gerçekleştirilen organizasyona Bursa'nın önde gelen liselerinden öğrenciler katıldı.

246 yılı aşkın geçmişi ile uluslararası kalitede ve geçerlilikte eğitim veren İstanbul Teknik Üniversitesi akademik kadrosu, öğrencilerle bir araya gelerek sınava hazırlanan öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Öğrenciler kampüs hayatından mezuniyet sonrası iş imkanlarına kadar merak ettikleri tüm konularda akademisyenlerden bilgi aldı.Her yıl sayısız öğrencinin eğitim kültürünü keşfetmelerini sağlayan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği İTÜ Tanıtım Günleri'ne Bursa'da da öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okulun imkanları ve eğitim yapısından da bahsedilen etkinliğe İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu, İTÜDER Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, İTÜ idareci ve öğretim görevlileri ile mezunlar da katıldı.

HASAN TUĞCU: "İTÜ'LÜ OLMAK AYRICALIKTIR"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu, Köklü bir tarihi geçmişi olan İTÜ'nün her zaman Türkiye'nin saygın üniversitelerinin arasında yerini aldığının altını çizdi. Bursa İTÜDER olarak İTÜ'nün farkını Bursalı öğrencilere anlatmayı hedeflediklerini belirten Başkan Hasan Tuğcu, "İki yüzyıla aşkın süredir ülke gelişimine yaptığı katkının yanı sıra İTÜ, sayısız devlet adamı, iş adamı, bürokrat ve bilim insanı yetiştirerek, birçok alanda iz bırakmıştır. İTÜ'lüler okul yıllarında asırları aşan bir kültürle yoğrulmasıyla birlikteliğini ve bütünlüğünü öğrencilik yıllarından sonrasına da taşıyarak, geleneksel yapısını korumaya her zaman özen göstermiştir. Öyle ki mezunlar derneği olan İTÜDER ile öğrenciler, okul sonrası hayatlarında da İTÜ'lü olmanın ayrıcalığını yaşamaktadır" dedi.

ÜNİVERSİTELİ OLMAK YETMEZ İTÜ'LÜ OL

İstanbul Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sait Yazgan yaptığı konuşmada "Benim de okuyup mezun olduğum İstanbul Teknik Üniversitesi çok değerli ve çok kaliteli bir okul. Tabi ki İstanbul'da ve farklı şehirlerde benzer imkanları sağlayan birçok üniversite var. Ama İstanbul Teknik Üniversitesi hem Türkiye'de hem yurtdışında bilinen, tanınan ve imkanları çok geniş olan bir üniversite. O yüzden üniversiteli olmak başka İTÜ'lü olmak bambaşka bir deneyim" dedi.

BURSA GAZİ LİSESİ MOTİVASYON İÇİN İTÜ'DE

Etkinliğe en fazla öğrenciyle katılan okulu İTÜ Kampüsüne geziye götüreceğini açıklayan İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu'ya soru cevap bölümünde etkinliğe en fazla öğrenci ile gelen Bursa Gazi Lisesi öğrencileri, gezinin tarihini sorması üzerine salondan kahkaha ve alkış sesleri yükseldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İTÜ, Bursa'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement