İzmir Bitpazarı Gerginliği - Son Dakika
Güncel

İzmir Bitpazarı Gerginliği

İzmir Bitpazarı Gerginliği

Bitpazarı gerginliği İZMİR'de, belediye ile bitpazarı esnafı arasında sık sık yaşanan gerilim, onlara yeni yer gösterilmesiyle bir kez daha baş gösterdi.

29.08.2015 17:59

Bitpazarı gerginliği

İZMİR'de, belediye ile bitpazarı esnafı arasında sık sık yaşanan gerilim, onlara yeni yer gösterilmesiyle bir kez daha baş gösterdi. Eski alanlarına girmek isteyen satıcılar, buna zabıtanın izin vermemesi üzerine, taş attı. Olay, polisin araya girmesiyle sona erdi.

Konak Belediye ise bitpazarı satıcıları, geçmiş yıllarda satış yapacakları alan konusunda sık sık karşı karşıya geldi. Bitpazarı esnafı, bu kez de Konak Belediyesi'nin kendileri için hazırladığı ve sınırları belli yeni alana itiraz etti. Burada kendilerine ayrılan yerin ürünlerini sergilemeleri için yeterli olmadığını savunan satıcılar, yeniden eski alanlarını kullanmak istedi. Ancak bunu belediyenin kabul etmemesi üzerine zabıta, bu alanını girişini kapattı. Yarın kurulacak olan pazar için bugünden giden satıcılar, alana girişin molozlarla kapatılmış olduğu görünce zabıta görevlileriyle tartıştı. Zabıtanın, ısrarlarına rağmen geçişe izin vermemesi üzerine bu kez de, taşlı saldırıya uğradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Polisin müdahalesiyle, bit pazarı esnafı sakinleştirildi. Kendileri için hazırlanan alanın yetersiz olduğunu anlatan Doğan Kaymaz, 'Biz burada gerek ikinci el ürünleri gerekse de geri dönüşümü mümkün olan eşyaları satıp para kazanmaya çalışıyoruz. Ama belediyenin bize gösterdiği alan, bir buzdolabının bile sergilenmesine izin vermeyecek şekilde. Biz burası toz toprak ve çöp içinde dahi olsa, satış yapmak istiyoruz" dedi.

BELEDİYE DE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yeni bitpazarı alanı içini Konak Belediyesi de yazılı açıklama yaptı. Daha önce gıda çarşısı içinde dağınık bir halde açılan tezgahların, artık belirlenen yeni pazaryeri sayesinde daha temiz ve sağlıklı bir ortamda kurulacağına değinilen açıklamada, 'Halk arasında bit pazarı olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle kent kültürünün değişmez bir parçası olan 'ikinci el eşya pazarı' yeni yerine kavuşuyor. Konak Belediyesi 5 bin 247 metrekarelik yeni bir pazaryeri alanı belirledi. Gıda Çarşısı'nın hemen arkasında bulunan ve bir kısmı Konak Belediyesi'ne, bir kısmı ise özel mülkiyete ait alanda oluşturulan pazaryeri sayesinde İzmir'in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı pazar artık daha nitelikli ve düzgün bir yerde kurulacak" denildi. Açıklamada Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın, 'Seçim bildirgemizde de yayınlamıştık. İkinci el eşya satışının yapıldığı pazarlar bir şehrin kültüründe devamlılık sağlar. Bizler bu değerlerin kaybolmasından yana değiliz. İzmir'in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı bu pazarı daha nitelikli hale getirip, özelliğine uygun şekilde yaşatmak istiyoruz. Hem Gıda Çarşısı'ndaki esnafımızın hem de pazarda tezgah açan ikinci el eşya satan vatandaşlarımızın memnun olacağı bir pazaryeri oluşturduk" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bitpazarı Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement