İzmir'de Göstericiler Otomobillerle Barikat Kurdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

İzmir'de Göstericiler Otomobillerle Barikat Kurdu

İzmir\'de Göstericiler Otomobillerle Barikat Kurdu
12.03.2014 21:25  Güncelleme: 21:49

İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünün ardından protesto yapan göstericiler polise taş atıp, çöp konteynırları ve otomobillerle barikat kurdu.

Polis YÜRÜTMEDİ, HAVAİ FİŞEK KULLADILAR

İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümün adından protesto gösterilerin adresi birkez daha Cumhuriyet meydanı oldu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden, Konak meydanına gitmek üzere yürüyüşe başlayan yaklaşık 10 bin kişiyi bulan protestocuların önü Cumhuriyet Meydanı'nda kesildi. Grubun önünde yeralan TMMOB Dönem Sözcüzü ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi'nin polisle yaptığı müzakereden sonuç çıkmadı. Bunun üzerine protestocular yürüyüşlerine devam etti. Polis ise, Kent güvenliğini gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. Polisin gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler, havai fişek kullandı. Göstericiler polise taş atıp, çöp konyenırları ve park halindeki otomobillerle barikat kurdu.

Polisin yoğun müdahalesi sonrasında protestocular, Gündoğdu Meydanı'na çekildi. Ancak karşılıklı taş ve tazyikli suyla müdahalaleler de devam etti. Bu müdahaleler sırasında birçok vatandaşta biber gazından etkilendi. Bu kişilere sağlık görevlileri ilk müdahaleleri yaptı. Polisler zaman zaman da işyerlerine protestocuları alıp almadıklarını kontrol etmeyle de çalıştı.

Olaylar sırasında çok sayıda gözaltı ile yaralıların da bulunduğu ancak durumu ciddi olan yaralı olmadığı öğrenildi.

TY(SSA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Göstericiler Otomobillerle Barikat Kurdu - Son Dakika


Advertisement