İzmir'deki Paralel Operasyonda Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İzmir'deki Paralel Operasyonda Tutuklu Sanık Kalmadı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Geçen ay içerisinde İzmir merkezli 13 ilde gerçekleştirilen "paralel yapı" operasyonunda tutuklanan 11 polisten 9’unun geçen cuma günü serbest kalmasının ardından, dilekçeleri mahkemeye ulaştırılan Hasan Ali Okan ile Başkomiser Mustafa Edip Çakmak da tahliye edildi.

Geçen ay içerisinde İzmir merkezli 13 ilde gerçekleştirilen "paralel yapı" operasyonunda tutuklanan 11 polisten 9'unun geçen cuma günü serbest kalmasının ardından, dilekçeleri mahkemeye ulaştırılan Hasan Ali Okan ile Başkomiser Mustafa Edip Çakmak da tahliye edildi.

İzmir'de Liman Operasyonu ve Askeri Casusluk operasyonlarını gerçekleştiren, emniyet mensuplarının kamu görevlilerinin telefonlarını yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle İzmir merkezli 13 ilde operasyon düzenlenmiş, 27 polis operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Polislerden 11'i tutuklanmıştı. Avukatlarının itirazı üzerine, geçen cuma günü 9 polis tahliye edilirken, dilekçeleri yetişemeyen Hasan Ali Okan ile Mustafa Edip Çakmak tutuklu kaldı. Tutuklu vaziyetteki Hasan Ali Okan'ın avukatı Resul Tunçkır ile Mustafa Edip Çakmak'ın avukatı Muzaffer Akyol'un itirazlarını değerlendiren mahkeme, bu iki kişiyi de bugün tahliye etti. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

Öte yandan, polislerin tutuksuz yargılanacağı dava 3 Kasım'da 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. - İZMİR

Kaynak: İHA