İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonu Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonu Davası

İzmir\'deki Suç Örgütü Operasyonu Davası

İzmir merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonuyla ilgili aralarında eski CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da olduğu 18'i tutuklu 53 sanığın yargılanmasına başlandı

06.11.2013 12:04

İzmir merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonuyla ilgili aralarında eski CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da olduğu 18'i tutuklu 53 sanığın yargılanmasına başlandı.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, müşteki ve mağdurların bir kısmı ile avukatları katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun da izlediği duruşmada, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından 436 sayfalık iddianamenin okunmasına geçildi.

Mahkeme Başkanı İsmail Şahin, 3 gün sürecek duruşmada iddianamenin okunması tamamlandıktan sonra, sanıkların savunmalarının alınmaya başlanacağını belirtti.

Operasyon ve iddianame

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyon kapsamında, Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklanmıştı.

Zanlıların, dolandırıcılık yoluyla elde ettiği öne sürülen 3,5 milyon liranın bulunduğu banka hesaplarına, çok sayıda lüks otomobil ve taşınmaza el konulmuştu. Operasyonda tutuklanan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Alabay görevinden istifa etmiş, ilçe yönetimi de görevden alınmıştı.

Tutuklananlar arasında bulunan Arif Alabay, cezaevinde geçirdiği kalp kirizi sonrası yaşamını yitirmişti.

TMK10.maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Adnan Alabay'a 1675 yıl 6 ay ve müebbet, Devrim A'ya 1653 yıl 6 ay ve müebbet, Ali A'ya 1623 yıl 6 ay ve müebbet hapis cezası istenirken, diğer sanıklar hakkında 2 ile 140 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları talep edilmişti.

İddianamede, Devrim A. liderliğinde suç işlemek amacıyla kurulan Adnan Alabay ve Ali A'nın yöneticisi olduğu iddia edilen suç örgütünün, 2007 ile 2012 yılları arasında kent genelinde ve özellikle de Karşıyaka ilçesinde adam öldürme, yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, zorla senet imzalatma, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, tefecilik gibi suçlara karıştığı belirtilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement