İzmir'deki Terör Örgütü Davasında 19 Kişiye Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Terör Örgütü Davasında 19 Kişiye Hapis Cezası

İzmir\'deki Terör Örgütü Davasında 19 Kişiye Hapis Cezası

İzmir'de otobüslere molotofkokteyli atma ve bazı eylemlere katıldıkları iddiasıyla yargılanan 19 kişiye, 6-52 yıl arasında hapis cezaları verildi.

27.01.2014 20:05  Güncelleme: 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi oldukları, çeşitli faaliyetlerde bulunarak belediye otobüsleri ile özel otomobillere molotofkokteyli attıkları iddiasıyla yargılanan 19 sanık hakkında, 6 yıl 3 ay ile 52 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya başka suçtan tutuklu sanıklar Mehmet Şefik Ö. ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Mehmet Veysi D. ve bazı sanık avukatları katıldı.

Son savunmaları sorulan sanık avukatları, müvekkillerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Deniz D'yi 52 yıl 6 ay, Ferhat Y'yi 16 yıl 6 ay, Deniz S'yi 15 yıl, Ercan E., Mehmet B., Ejder Y. ve Abdurrahman A'yı 12'şer yıl, Abdullah Y., Baran Ö., Fuat A., Sami S. ve Tamer Y'yi 9'ar yıl, Abdulhakim G., Mesut E., Mustafa A., Abdurrahim A. Yunus A., İbrahim Halil T. ve Müjdat E'yi ise 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, toplam 19 sanığa ceza verirken, başka suçtan tutuklu sanıklar Mehmet Veysi D. ile Mehmet Şefik Ö'nün dosyalarını ayırdı. Deniz D., Ejder Y., Ercan E., Mehmet B., Ferhat Y., Abdurrahman A., Abdullah Y., Deniz S., Bora Ö., Fuat A., Sami S., Müjdat E. ve Tamer Y. hakkında yakalama ve tutuklama kararı verildi.

Ceza alan sanıkların avukatları, kararı temyiz edeceklerini belirtti.

İzmir'de 2008 yılında belediye otobüsleri ve özel araçları kundaklanması olayı sonrası gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütünün yönlendirmesiyle halk arasında korku ve endişe yaratmaya yönelik eylemlerde bulundukları iddia edilen 29 kişi yakalanmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanmıştı. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 sanık hakkında açılan dava görülmeye başlanmış, dava sürecinde tutuklu sanıklar tahliye edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Terör Örgütü Davasında 19 Kişiye Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement