İzmir'den İnsanlık Dersi - Son Dakika
Güncel

İzmir'den İnsanlık Dersi

İzmir\'den İnsanlık Dersi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde hayvan dostu iki kişi, çöp kutusunda arka ayaklarından sakatlanmış olarak buldukları kedi için seferber oldu.

25.08.2012 16:21

İzmir'in Ödemiş ilçesinde hayvan dostu iki kişi, çöp kutusunda arka ayaklarından sakatlanmış olarak buldukları kedi için seferber oldu.

Kadir Çimen ve Hasan Çınar isimli iki arkadaş, çöpte ayakları sakat bir kedi bulunca marangoza giderek tekerlekli yürüteç yaptırdı. Minnoş adını verdikleri kedinin bakımını da üstlendiklerini anlatan Kadir Çimen, henüz bir buçuk aylık kedinin ayaklarının kırılmasının büyük bir vicdansızlık olduğunu belirterek, "Henüz bir buçuk aylık olduğunu tahmin ettiğimiz bu gariban kediyi bayramın üçüncü günü bulduk. Yürüyemediği için sürüklenerek hareket etmeye çalışıyordu. Bu görüntüye kimsenin vicdanı dayanamazdı. Bu hayvancağızı bu hale getiren eğer insanlarımızsa onları vicdanlarıyla baş başa bırakmak lazım. Sonunda arkadaşım Hasan Çınar ile Minnoş adını verdiğimiz kedinin daha rahat hareket etmesi için evdeki oyuncağın tekerleğini söküp marangozhanede özel bir yürüteç tasarladık. Minnoş bu şekilde sürünmeden hareket etmeye başladı. Kardeşi olan Tekir de bir an olsun yanından ayrılmıyor. Eğer Minnoş tedavi edilebilecek durumda ise belediyemizin barınağına verebiliriz. Belediyemizden de bu konuda ilgi ve destek istiyoruz" dedi.

Sokak hayvanlarına kötü davranmanın moda haline geldiğini belirten Çimen, "Bizlere emanet olan bu hayvanlara kötü davranmanın, taş atmanın, tekme atmanın hiçbir açıklaması yok. Bunu insanlığa sığdıramayız. Eğer hayvanlara bunu yapan yetişkinlerse çocuklarımıza hayvanlara iyi davranmayı öğretmeliyiz. Ailelere bu konuda büyük iş düşüyor. Herkes bu konuda duyarlı olmalı" dedi.

Son zamanlarda Sanayi Sitesi'ndeki kedi ve köpek sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını anlatan Hasan Çınar da, "Özellikle hayvan pazarının kurulduğu akşamların ardından sitemizde kedi ve köpek sayısı artıyor. Bunun sebebinin de hayvan pazarına gelen vatandaşlarımızın bakamayacakları hayvanları sanayiye terk etmesi olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da denetimler sıklaştırılmalı. Biz elimizden geldiğince bu hayvanlara bakarız. Hep hayvan sevgisiyle büyüdük ama sayının bu denli artması sıkıntı yaratabilir" diye konuştu.

Minnoş ve Tekir'in bakımını üstlenen 10 yaşındaki Yasin Çimen ise, duygularını ve isteğini,

"Arkadaşlarımdan tek isteğim kedileri gördüklerinde taşlamamaları. Bizim kadar onların da bu çevrede yaşama hakkı var. Kedilere kötü davranmak kimseye mutluluk vermez. Bu sıcaklarda kedilere ve köpeklere hiçbir şey yapamazsak bile su kabı koyarak yardımda bulunabiliriz" cümleleriyle dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'den İnsanlık Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement