"İzmir İleri Koşmaya Devam Edecektir" - Son Dakika
Güncel

"İzmir İleri Koşmaya Devam Edecektir"

"İzmir İleri Koşmaya Devam Edecektir"

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılışında konuşan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'i, hiçbir güç geri çekemeyecektir." dedi.

24.09.2012 15:31  Güncelleme: 16:19

İzmir, insan birikimiyle, zenginliğiyle, ileriye doğru, gelişmeye doğru, refaha ve kalkınmaya doğru koşacaktır" diye konuştu.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. TMOBB Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen törene, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, dekanlar, öğretim üyeleri, ilk kayıtlarını yaptıran öğrenciler ve aileleri katıldı.

Üniversite'ye ve öğrencilere yeni eğitim – öğretim döneminde başarı dileklerinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yerel yönetimlerin klasik işlerini zaten yapmak zorundayız. Ama esasen yerel yönetimlerin hedefi; kentin kalkınması, yaşam kalitesi ile gelir düzeyinin artırılması için çalışmalar yapmak ve buna uygun vizyon belirlemektir. Biz de çalışmalarımızı bu çerçevede gerçekleştiriyoruz" dedi.

İzmir'de 5 tane tıp fakültesi olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 hedefinde "sağlık" konsepti çerçevesinde planlanan İnciraltı bölgesinin önemine de değindi. İzmir'in tüm çevresinde bir üniversite bulunduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Buradan kentin vizyonu doğrultusunda kente yatırımcı çekmek için çalışıyoruz. İzmir, sıkıntılı dönemleri aştı. 2011'de dünyada 4. büyüyen metropol kent oldu. 2012 rakamlarını merakla bekliyoruz. Bunu sağlayan İzmir'i, hiçbir güç geri çekemeyecektir. İzmir, insan birikimiyle, zenginliğiyle, ileriye doğru, gelişmeye doğru, refaha doğru, kalkınmaya doğru koşacaktır" diye konuştu.

2012 – 2013 eğitim- öğretim döneminde ilk kez öğrenci kabul eden İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 85 öğretim üyesi ve Medikal Park Hastanesi'ndeki uygulama alanıyla öğrencilerine ve İzmirlilere hizmet verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İzmir İleri Koşmaya Devam Edecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement