İzol Aşireti'nden Barış Sürecine Destek - Son Dakika
Güncel

İzol Aşireti'nden Barış Sürecine Destek

İzol Aşireti\'nden Barış Sürecine Destek

İzol Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Hamit İzol, barış sürecine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

11.04.2013 14:20  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de yaşayan İzol Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Şanlıurfalılar Vakfı Başkanı Hamit İzol, barış sürecini yakından takip ettiklerini ve yaşanan sürece destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Toplantıya Hilvanlılar Derneği Başkanı Ali Taşdirek, Viranşehirliler Derneği Başkanı Halil Karan ve Şanlıurfalılar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan İzol, "Bizler, ülkemizin barış ve huzur içinde olacak bir geleceği için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Gelinen noktada, barış kaçınılmaz oldu. Sadece bir takım çevreler barışı istemiyor. Bu ülke, barışı uzun süredir hak ediyor. Bu nedenle, ülkemize kim ki barışı getirirse, biz de kendisine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

'3 AYDIR NE ASKER NE MİLİTAN ÖLMEDİ'

Ülkede yaşayan tüm kesimlerin, bu süreci siyasi düşüncelerinden arınarak değerlendirmesi gerektiğini de belirten İzol "Çünkü süreçle birlikte, yaklaşık 3 aydır, ne bir asker ne de dağdaki bir militan ölmemiştir. Bunun kadar güzel bir şey olabilir mi? Annelerin gözyaşlarını dindirmesi için herkes elini taşın altına koymalıdır. Ben, kan davası olan bir aşirette büyüdüm ve insan ölümünün acısının büyüklüğüne şahit oldum. Bir işadamı olarak, barışın gelmesi için malımı, mülkümü, otelimi her şeyimi feda etmeye hazırım. Bu ülkenin büyük bir çoğunluğunun da bu şekilde düşündüğüne yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Sürecin karşısında olan bazı kesimlere de seslenen Hamit İzol şunları söyledi:

"Hem CHP, hem de MHP içinde önemli ölçüde vatandaşımız da, bu topraklara barışın gelmesi için çaba sarf ediyor. Ben siyasi bir istikbalim olmasına rağmen, her şeyi elimin tersi ile itip, bu sürece destek veriyorum. Kim ki, bu ülkeye barışı ve huzuru getirecekse, her şeyimle yanında olmaya, hizmet etmeye hazırım." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzol Aşireti'nden Barış Sürecine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement