Kaçak Kömür Ocağı Sahiplerinin Ruhsat Talebi - Son Dakika
Güncel

Kaçak Kömür Ocağı Sahiplerinin Ruhsat Talebi

Kaçak Kömür Ocağı Sahiplerinin Ruhsat Talebi

Zonguldak'ta, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kullanılamaz hale getirilerek mühürlenen kömür ocaklarının sahipleri, eve ekmek götüremediklerini söyledi.

11.02.2013 11:20

Zonguldak'ta, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kullanılamaz hale getirilerek mühürlenen kömür ocaklarının sahipleri, eve ekmek götüremediklerini söyledi. İşyerlerine ruhsat verilmesini isteyen ocak sahipleri, "Artık hırsız damgası yemek istemiyoruz" dedi.

Yaklaşık 80 kaçak kömür ocağı sahibi, Kilimli Beldesi'ndeki düğün salonunda bir araya geldi. Kömür ocağı sahipleri, polis ve jandarmanın yaptığı operasyonlarda, ocaklarının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kullanılamaz hale getirilerek mühürlendiğini, haklarında da hırsızlık suçlamasıyla işlem yapıldığını belirtti. İşyerlerinin kapanmasıyla evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini ifade eden ocak sahipleri, yıllardır kentin kanayan yarası olan kaçak ocak sorununun çözülmesini istedi. Devletin işyerlerine ruhsat vermesini isteyen ocak sahipleri, "Artık hırsız damgası yemek istemiyoruz. Biz kömür çıkararak ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

15 BİN KİŞİ EKMEK YİYOR

Kaçak ocak sahiplerinden 3 çocuk babası 42 yaşındaki Faruk Uzun, kentte kaçak ocaklardan geçimini sağlayan nüfusun 15 bin olduğunu kaydetti. Uzun, "Son dönemde artan operasyonlarda ocaklarımız kapatıldı. Bizim de çocuklarımız var. Zor durumdayız. Biz ocaklarımıza ruhsat verilmesini istiyoruz. Sosyal güvenceli yaşamak istiyoruz. Çalıştırdığımız işçi arkadaşlarımızın sosyal güvencesi olsun istiyoruz. Devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"DOĞUDA KAÇAKÇIYA ÇÖZÜM BULDULAR, BİZE DE BULSUNLAR"

42 yaşındaki Erdal Karaman ise kaçak ocaklarda çalıştığı için 'hırsız' damgası yediğini söyledi. Karaman, "15 yaşımdan bu yana sabıkalıyım. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Biz açız. Ben hırsız değilim. Ben kendi arazimde zamanında açmışım ocağı ve kömür çıkarıyorum. Doğuda kaçakçıya çözüm buldular, bize de çözüm bulsunlar. Hepimizin çocuğu var. Parasızlık yüzünden okula gönderemiyorum. Biz ekmeğimizi istiyoruz" dedi.

Ocak sahipleri, kaçak ocaklarla ilgili sorunun çözümünde bir adım atılmazsa tepkilerinin artarak devam edeceğini, gerekirse Valiliğe yürüyeceklerini söyledi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Kömür Ocağı Sahiplerinin Ruhsat Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement