Kadıköy'de Gergin Tören - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Gergin Tören

Kadıköy\'de Gergin Tören

Kadıköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde çelenk gerginliği yaşandı.

28.10.2012 16:15

Kadıköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde çelenk gerginliği yaşandı. Kadıköy Kaymakamlığının organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi anons edilmeyince törende parti üyeleri ve resmi makamlar arasında tartışma çıktı.

Kadıköy'deki tören öğlen 13.00'de Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı Önü'nde başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, 2.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı'nın katıldığı tören Anıta çelenk konulmasıyla başladı. Sıra Siyasi Partilerin çelenklerinin sunulmasına geldiğinde, programı anons eden görevli, Cumhuriyet Halk Partisi çelenk koymaya hazırlanırken, çelenk koyma programını bitirerek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacağını anons etti. Askeri Bando'nun saygı duruşu komutu vermesiyle saygı duruşuna geçildi. Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları, duruma itiraz ederek, kürsüye yürüyüp, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde slogan atarak, çelenk koyma törenin sürmesini, saygı duruşu ve istiklal marşının daha sonra okunması istediler.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de saygı duruşuna geçilmeden, kendi çelenklerinin konulmasını ve selamlama için anons edilmelerini isteyerek kürsüye toplandılar. Sloganların devam etmesi tartışmaların uzaması üzerine meydanda bir süre kargaşa yaşandı. Tartışmalar, Selami Öztür'ün araya girmesi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona erdi. - İstanbul/ Kadıköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Gergin Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement