Kadın Rektörün Yargılandığı Fetö Davasında Ara Karar - Son Dakika
Güncel

Kadın Rektörün Yargılandığı Fetö Davasında Ara Karar

Eski Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Ayşegül Jale Saraç’ın yargılandığı FETÖ davasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

06.12.2017 16:30

Eski Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ın yargılandığı FETÖ davasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ayşegül Jale Saraç ile Aytekin Sır ve avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan sanıklar Sabri Eyigün ile Arslan Bilici duruşmaya katılmadı. Geçtiğimiz duruşma mahkeme tarafından istenen belgelerin okunması ile başlayan davada, mahkeme başkanı Saraç'a, rektör olduğu dönemde bin 991 kişinin üniversiteye atama yapıldığını söyledi. Daha sonra savunma yapan Saraç, kendisinin üniversitede yapılan atamalarla ve şahıslar hakkında herhangi bir inceleme yapma fırsatının olmadığını söyledi. Saraç, "Bin 991 miktarı çok yüksek. Bu kanaatimce zaten personelken yükselme sınavı ile yapılan atamaları da kapsamıştır, ondan bu kadar yüksek bir rakam çıkmıştır. Bununla ilgili kesin açıklamayı inceleme yaptıktan sonra verebilirim" dedi.

Sanıkların dinlenmesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedip eksik dosyaların tamamlanması için duruşmayı şubat ayına erteledi.

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında dönemin DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Rektörün Yargılandığı Fetö Davasında Ara Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement