Kadınlar 'Kadına Şiddeti' Tuvale Yansıttı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadınlar 'Kadına Şiddeti' Tuvale Yansıttı

Kadınlar \'Kadına Şiddeti\' Tuvale Yansıttı
30.11.2012 14:31  Güncelleme: 14:36

Kocaeli'de "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle kadına şiddet resimleri yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursu'na katılan kadınlar, "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle kadına şiddet resimleri yaptı. Satışa çıkarılacak resimlerden elde edilecek gelir, mağdur kadınlar için çalışan derneklere bağışlanacak.

İzmit'in Yahya Kaptan semtindeki kursa katılan kadınlar, şiddete uğrayan kadın figürlerini resimlerine yansıttı. Kursiyerlerden Fulya Tipi, kadına yönelik şiddetle ilgili haberleri gazete ve televizyon kanallarında gördüklerinde büyük bir moral çöküntüsü yaşadıklarını belirterek, "Gelişen ve modern dünyamızda bu gibi olayların olması çok kötü. Ben kendi eserimde kadına yapılan şiddetin ölümle sonuçlanmasını konu aldım. Bu eserlerimizin satılması durumunda elde ettiğimiz geliri mağdur olan kadınlara bağışlayarak onlara destek olmak istiyoruz" dedi.

PSİKOLOJİK ŞİDDET DE UYGULANIYOR

Kursiyerlerden Memnune Çamur ise, "Çalışmamda kadının şiddet görerek darbeye maruz kalmasından kaynaklanan psikolojik çöküşünü anlatmak istedim" diye konuştu. Kadına şiddetin önlenmesi için daha etkili yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtirken, Şerife Eroğlu ise, "Şiddet sadece fiziksel olarak değil, psikolojik olarak da yapılıyor. Örneğin; kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi de psikolojik şiddet eğilimidir. Ben bu çalışmamda bunu yansıtmak istedim. Bu gibi olayların son bulmasını istiyoruz" dedi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar 'Kadına Şiddeti' Tuvale Yansıttı - Son Dakika


Advertisement