Kadınlardan Süpürgeli Şişli 'Kürtaj' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kadınlardan Süpürgeli Şişli 'Kürtaj' Eylemi

Kadınlardan Süpürgeli Şişli \'Kürtaj\' Eylemi

Adana'da eylem yapan kadın tabipler, kürtaj ve sezaryenin 'cinayet' olarak yorumlanmasına tepki gösterdi.'Kürtaj Kadının Hakkıdır' ifadesinin yer aldığı dövizler de taşıyan kadınlar, bilinçsiz ve sağlıksız bir ortamda yapılan kürtaja dikkat...

07.06.2012 15:15

Adana'da eylem yapan kadın tabipler, kürtaj ve sezaryenin 'cinayet' olarak yorumlanmasına tepki gösterdi. 'Kürtaj Kadının Hakkıdır' ifadesinin yer aldığı dövizler de taşıyan kadınlar, bilinçsiz ve sağlıksız bir ortamda yapılan kürtaja dikkat çekmek için de süpürge ve şiş taşıdı.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Acil Servisi girişinde bir araya gelen tabiplere SES, Adana Barosu, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi'nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi partiler de destek verdi. Üzerinde; 'Kürtaj Kadının Hakkıdır', 'Benim Bedenim Benim Kararım', 'Kadın Yumurtlama Makinesi Değildir' ifadesinin yer aldığı dövizler taşıyan göstericiler, bilinçsiz ve sağlıksız bir ortamda yapılan kürtaja dikkat çekmek için süpürge ve şiş de taşıdı. Kimi eylemciler protesto gösterisine çocukları ile birlikte katılırken, kürtaj ve sezaryen konusunu işleyen karikatürler de taşındı.

Burada grup adına konuşan Adana- Osmaniye Tabip Odası Kadın Hekimlik Komisyonu Başkanı Resmiye Kaya, kürtajın, kadının bedeni ile ilgili alacağı bir karar olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir kadın, canından can kopsun istemediği gibi, güle oynaya kürtaja gitmez ama öyle zorunluluklar vardır ki, kürtaj dışında bir seçenek yoktur. Belki kadın tek başınadır, belki bir çocuğu yetiştirecek ekonomik gücü yoktur, ona verecek sevgisi yerine acıları yaraları vardır, yaralı bir çocuk mu doğursun? Her bireyin kendi bedeni ile ilgili her kararı alma hakki vardır. Kürtaj da ancak kadının kendi bedeni ile ilgili alacağı bir karardır" dedi.

Kürtaj ve sezaryen ile ilgili olarak yapılan tartışmaların, gündemi değiştirme amacına hizmet ettiğini savunan Kaya, "Kürtajı engelleme, yasaklama zihniyeti, insan hakları anlamında bir gerileme hareketidir. Buna izin vermeyeceğimizi, kendi bedenlerimiz üzerinde devletin müdahalesini asla kabul etmeyeceğimizi duyurmak istiyoruz. Sağlık ve sosyolojik yönden bir gereklilik olan kürtajı yasaklayabilirsiniz ama engelleyemezsiniz. Kürtaj kadın için zorunluluk olduğunda siz yasakladığınız için kalıcı sakatlıklara, yaralanmalara ve ölümlere sebebiyet veren eski yöntemlere başvurulmasına sebep olursunuz; işte o zaman cinayet olur" uyarısında bulundu. Açıklamanın ardından grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlardan Süpürgeli Şişli 'Kürtaj' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement