Kalbi Durdurulmadan By-Pass Oldu - Son Dakika
Güncel

Kalbi Durdurulmadan By-Pass Oldu

Kalbi Durdurulmadan By-Pass Oldu

Denizli Devlet Hastanesi'nde Süleyman Kaç, kalbi çalışırken, hiç takviye kan verilmeden yapılan By-Pass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

10.06.2013 15:30  Güncelleme: 15:33

Denizli Devlet Hastanesi'nde, koroner arter hastalığı teşhisi konulan 53 yaşındaki Süleyman Kaç, kalbi çalışırken, hiç takviye kan verilmeden yapılan by-pass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Çiftçi Süleyman Kaç, kalp krizi şikayetiyle bir hafta önce Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Doktorlar, Kaç'a koroner arter hastalığı teşhisi koydu. Hastane Yöneticisi ve Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Saçkan ile Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Güray Şıracı ve Op. Dr. Türkan Demir'den oluşan ekip tarafından hastaya, koroner by-pass ameliyatı yapılması kararlaştırıldı. İki gün önce Kaç, kalbi çalışırken, hiç kan nakledilmeden ameliyat edildi.

Ameliyattan bir süre sonra kendine gelen ve sağlığına kavuşan Süleyman Kaç, "Yeniden doğmuş gibiyim. Bıraksalar gezip, koşacağım. Çok iyi hissediyorum kendimi" dedi.

12 SAATTE YÜRÜDÜ

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, açık kalp cerrahisinde özel sıvılar ile kalbi durdurarak yapılan by-pass tekniği dışında, çalışan kalpte de kalbi durdurmadan by- pass ameliyatı yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde bu teknik başarı ile gerçekleştirilmektedir. Kalbin kasılma gücü zayıf olan hastalarda bu yöntem avantajlıdır. Yaptığımız bu ameliyat 3 saat sürdü. Operasyon esnasında hiç kan kullanılmadı. Bu da ameliyatın olumlu geçen bir tarafıydı. Ameliyat sonrası 3 saatte solunum makinesinden ayrılan hasta, 12 saatte yürütüldü."

Kalp durdurulmadan ve kan verilmeden yapılan by-pass ameliyatının Denizli Devlet Hastanesi'nde ilk olduğu bildirildi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kalbi Durdurulmadan By-Pass Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement