Kalem Kur'an Ramazanda Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kalem Kur'an Ramazanda Yoğun İlgi Görüyor

13.07.2014 14:09

Konya 2. Razaman Kitap Günleri'nde bir kitabevi tarafından satış sunulan "Kalem Kur'an" özellikle Kur'an ı Kerim'i yeni öğrenenler tarafından talep ediliyor.

Kur'an- Kerim'i yazılı ve dijital ortamda okuyabilmeyi sağlayan "Kalem Kur'an", Konya 2. Razaman Kitap Günleri'nde yoğun ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan fuarda bir kitabevi tarafından satışa sunulan Kalem Kur'an'a, daha çok Kur'an-ı Kerim'i yeni öğrenmeye başlayanlar ilgi duyuyor.

Kitabevinin stant sorumlusu Mithat Sergi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle iftardan sonra yapılan ziyaretlerde Kalem Kur'an'a yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.

Fuara 7 adet Kalem Kur'an getirdiklerini ifade eden Sergi, bunlardan 3 tanesinin satıldığını, kredi kartı ile almak isteyen 4 kişiye de post makineleri olmadığı için yardımcı olamadıklarını ifade etti.

Mithat Sergi, küçük, orta ve büyük boy olarak satılan Kalem Kur'an-ı Kerim ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Boylarına göre 110 ile 150 lira arasında satılan Kalem Kur'an'da İngilizce, Almanca, Fransızca, Kürtçe meal var. Duraklatabiliyorsunuz, ses ayarı yapabiliyorsunuz. Sureleri mealli veya mealsiz şekilde okuyabiliyorsunuz. İstenen sure veya ayetten başlanabiliyor. Yeni öğrenmeye başlayanlar için kelime kelime dokundurduğunuz yeri okuyor. Tam sayfayı okuma özelliği var. Kolay Kur'an öğrenimi, hatim takibi ve dijital olarak Kur'an dinleme imkanı sağlamaktadır. Çocuklar ve yeni öğrenecekler için Kur'an-ı Kerim öğrenme kitabı da mevcuttur."

Birçok hafızın sesinden sure ve ayetlerin sesli olarak takip edildiğini belirten Sergi, bu şekilde Kur'an hatmi imkanı sağladığını dile getirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalem Kur'an Ramazanda Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika


Advertisement