Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş\'ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 31 Aralık itibari ile sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmayacağını belirterek son dönemlerde yeni bir teşvik sistemi ilan ettiklerini söyledi.

29.12.2012 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 31 Aralık itibari ile sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmayacağını belirterek son dönemlerde yeni bir teşvik sistemi ilan ettiklerini söyledi.

Yılmaz, THY'nin tarifeli uçağıyla Muş'a geldi. Hava alanında Muş Valisi Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, ilk olarak Merkez Camii'nde bulunan taziye evine uğradı. Ardından Muş Belediyesi tarafından onuruna verilen öğlen yemeğin katıldı.

Burada gazeteciler sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, 31 Aralık itibari ile sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmayacağını söyledi. Son dönemlerde yeni bir teşvik sistemi ilan ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Çok daha kapsamlı, çok daha gelişmiş bir teşvik sistemini yürürlüğe koymuş durumdayız. Bunun bölgesel, sektörel ayağı var. Ayrıca genel teşvik sistemi var. Bunların hepsini son teşvik sisteminde bütünleştirmiş durumdayız. Yeni yapılacak olan yatırımlarımız artık yeni teşvik sistemimizden istifade edecektir. 5084 sayılı teşvik sistemimiz uygulandı. O kapsamda yatırım yapanlar uzun bir süre o teşvikten faydalandı. Hatta normal süresi bitince hükümetimiz tarafından uzatıldı. Artık yeni teşvik sistemimiz uygulamada olduğu için biliyorsunuz biranda iki teşvik sistemi olmaz. Biz yeni teşvik sistemimiz ile devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de istihdam üzerindeki yükleri azaltmak istediklerini belirten Yılmaz genel anlamda bu yönde gayret göstermeye devam edeceklerini de vurguladı. Türkiye'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve güçlenmesinin bazı kesimlerde tarafından hoş karşılanmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin ekonomisinin ve demokrasisinin daha güçlü hale gelmesi bazı kesimleri çok memnun etmiyor. Onlar farklı amaç ve gayelerle bir takım hareketler içerisine girebiliyorlar. Fakat Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye belli eşikleri aşmış bir ülke haline geldi. Her geçen yıl ekonomide, demokraside ve sosyal alanda mesafe kaydediyor. Çok iddialı hedeflerimiz var. Bu hedeflere doğru yürüyoruz" şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra kapalı spor salonunda Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımı ile Hakkari Bedensel Engelliler Basketbol takımının karşılaşmasını izledi. Ardından İstasyon Caddesi'nde bulunan bir pastanenin açılışına katılan Yılmaz, karayolu ile Bingöl'e hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement