Kaloriferde Tezek Yakıyor - Son Dakika
Güncel

Kaloriferde Tezek Yakıyor

Kaloriferde Tezek Yakıyor

Muş'un Varto İlçesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan İlker Çetin, oturduğu 5 katlı, 10 dairelik apartmanın kalorifer kazanında kömürle birlikte tezek yakınca yüzde 50 tasarruf ettiğini ileri sürdü.

22.02.2012 11:14

Muş'un Varto İlçesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan İlker Çetin, oturduğu 5 katlı, 10 dairelik apartmanın kalorifer kazanında kömürle birlikte tezek yakınca yüzde 50 tasarruf ettiğini ileri sürdü. Çetin, "Kömürün tonu 800, tezeğin ise 120 lira. Köylünün soba ve tandırında kullandığı tezeği bizler de kaloriferde kullanacağız" dedi.

Mersin'de görev yaparken Varto'daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na atanan İlker Çetin, zorlu kış şartlarında hem daha iyi ısınmak hem de tasarruf etmek için oturdukları apartmanda çare arayışına girdi. Tonu 800 liradan satılan kömürün kış sezonu boyunca apartmanda oturanlara kabarık bir fatura çıkaracağını düşünen İlker Çetin, ısınmada tonu 120 lira olan tezeği kullanmaya başladı. Çetin, lk denemelerde istenen sıcaklığın sağlanması üzerine köyden bir kamyon tezek aldı. Tezekli kömürün binanın ısınmasında daha faydalı olduğunu belirten İlker Çetin, "Bölgemizde kış çok ağır geçiyor. Apartmanda yaşayanların soğuktan korunması için kaloriferlerin sürekli olarak yanması gerekiyordu. Bu yüzden kömür yetiştiremiyorduk. Maddi olarak sıkıntıya girdik ve bi zde alternatif çözümler düşündük. Espriyle başlayan bir tezek yakmak fikri çıktı. Kaloriferde yanıp yanmadığı konusunda çelişkilerimiz vardı. Deneme amaçlı yaktığımızda tezek sayesinde yüzde 50 tasarruf edeceğimizi gördük. Köyden aldığımız bir kamyon tezek kömürden önemli miktarda tasarruf etmemizi sağladı" dedi.

Apartmanda kalorifercilik yapan Engin Kondu ise tezek sayesinde daire başına kullanılan 4 ton kömürün 2 tona kadar indiğini söyledi. - Muş/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaloriferde Tezek Yakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement