Türkiye'nin önde gelen kardiyologları ve kalp cerrahları, kalp hastalıklarının tedavisinde gelinen noktayı ve yeni ufukları masaya yatırmak amacıyla Memorial Ankara Hastanesi'nde bir araya geldi.
8 Kasım Cumartesi günü Memorial Ankara Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "CardioMemory'14" toplantısında; aritmi tedavisinde güncel yaklaşımlar, girişimsel kardiyoloji ve kalp-damar cerrahisi ilişkisi, girişimsel kardiyolojide yeni ufuklar gibi konular, dünyaca ünlü kalp sağlığı uzmanları tarafından ele alındı. Toplam 5 oturumdan oluşan toplantıda, iki girişimsel işlem konferans salonundaki doktorlara canlı olarak aktarıldı. Canlı yayınlardan ilkinde Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Oto'nun gerçekleştirdiği "kompleks koroner girişim", ikincisinde ise "atriyal fibrilasyon ablasyon" işlemi ekrana geldi. "CardioMemory'14" toplantısının son oturumunda ise vaka sunumları yapıldı.
CardioMemory'14 sayesinde bilimsel iş birliği oluşturmak hedefleniyor
CardioMemory'14 toplantısının başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ali Oto; CardioMemory'14 toplantısının aslında bir başlangıç olduğunu belirterek "Amacımız; bu toplantının bir bilimsel platform olarak devam etmesi ve aynı zamanda bir bilimsel iş birliği oluşturmasıdır. Bu ilk toplantıda ritim bozuklukları ve girişimsel kardiyoloji ile ilgili güncel bilgiler paylaşıldı ve anjiyo odasından yapılan iki canlı yayın ile olgular tartışıldı. Bu yayınlardan ilkinde son zamanlarda çok sık kullanılan koroner damarlardaki darlıklar konusunda işlevsel değerlendirme yapıldı. Bunun ardından damarın içini ultrason ile görüntülendi ve çok yeni bir yöntem olan eriyebilir ilaçlı stent işlemi uygulandı" diye konuştu.
Türkiye'de ilk kez kullanılan "Google Glass" ile katılımcılar işlemi doktorun gözünden izledi
Prof. Dr. Ali Oto, vakaların canlı yayınla konferans salonundaki ekrana aktarımının, Türkiye'de ilk kez kullanılan "Google Glass" adı verilen özel cihaz aracılığıyla yapıldığının altını çizerek, "Katılımcılarımız böylelikle işlemi doktorun gözünden görme fırsatı buldu. Bu yöntem Türkiye ve dünya için son derece önemli ve ilginç bir gelişme. Görüntüler ekrana herhangi bir kablo bağlantısı olmadan web üzerinden aktarıldı. Sağlık alanında bu gerçekten çok büyük bir adım oldu" dedi.
Kalpte ritim bozukluğunun tedavisinde yeni yöntem
Toplantının ikinci canlı yayında da "atriyal fibrilasyon" adı verilen ve toplumda oldukça sık görülen ritim bozukluğunun tüm dünyada yeni kullanılmaya başlanan bir yöntemle tedavisi izleyicilerle paylaşıldı. Bu canlı yayınlar sırasında anjiyo odası ile konferans salonu arasında karşılıklı olarak fikir paylaşımında bulunuldu.
Son Dakika › Güncel › Kalp Sağlığı Konusunda Dünyaca Ünlü İsimler Cardıomemory'de Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?