Kamu Denetçiliği Kurumu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kamu Denetçiliği Kurumu Açıklaması

''(Eski YARSAV üyesi Gülsüm Mısır'ın geçici yetkiyle Kurumda denetçi olarak görevlendirildiği iddiası) Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

19.09.2014 18:09

Kamu Denetçiliği Kurumu,  "Eski YARSAV üyesi Gülsüm Mısır'ın kurumda geçici yetkiyle denetçi olarak görevlendirildiği" iddiasına ilişkin, "Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır. 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nda kamu denetçilerinin nasıl seçileceği ayrıntısıyla hüküm altına alınmıştır" görüşüne yer verdi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "İktidar seçimi kaybederse yeni HSYK'yı kilitleyecek" başlığıyla bir haber, yorumun yayınlandığı belirtilerek,  söz konusu yazıda "Eski YARSAV üyesi Gülsüm Mısır'ın, HSYK üyeliğine aday gösterilmeyince, ombudsmanlık olarak bilinen Kamu Denetçiliği Kurumunda geçici yetkiyle denetçi olarak görevlendirildiği" şeklinde ifadelere yer verildiği kaydedildi.

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nun Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Personelin Görevlendirilmesi Başlıklı maddede  hakim ve savcıların kendilerinin muvafakatları alınmak kaydıyla kurumda görevlendirilebileceklerinin  hüküm altına alındığına işaret edilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Ayrıca 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nun 7. maddesinin 1'inci fıkrasının 'ç' bendinde; yıllık raporu beklemeksizin gerek gördüğü konularda özel rapor hazırlamak, başdenetçinin görevleri arasında sayılmıştır. Bu kapsamda,  Ankara 5. İş Mahkemesinde hakim olarak görev yapmakta olan Gülsüm Mısır, birden fazla hakim ile birlikte özel rapor hazırlamak için kurumumuzda geçici olarak görevlendirilmişlerdir. Ancak haber-yorum  yazısında  Gülsüm Mısır'ın kamu denetçisi olarak görevlendirildiği belirtilmiştir. Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki; 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nun 11. maddesinin 6'ncı fıkrasında Kamu Denetçilerinin nasıl seçileceği ayrıntısıyla hüküm altına alınmıştır."

Açıklamada, buna rağmen gerçeğe aykırı, kamuoyunu yanıltıcı haber yapıldığı, belli konularda kamuoyu algısı oluşturmaya yönelik çaba sarf edildiği ve Kurumun kamuoyu nezdindeki saygınlığına zarar verici tutum takınıldığının değerlendirildiği ifade edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu Denetçiliği Kurumu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement