Kanaat Önderleri ve Dini Liderler "Kardeşlik Sofrası"Nda Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Kanaat Önderleri ve Dini Liderler "Kardeşlik Sofrası"Nda Buluşacak

Kanaat Önderleri ve Dini Liderler "Kardeşlik Sofrası"Nda Buluşacak

Mardin'de yarın Kürt, Arap, Süryani, Afgan ve Suriyelilerin buluşmasıyla kurulacak "Kardeşlik Sofrası", kanaat önderleri ve dini liderleri de bir araya getirecek

16.10.2013 17:23

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde kültürler arası diyaloğun beşiği Mardin'de Kürt, Arap, Süryani, Afgan ve Suriyelilerin buluşmasıyla kurulacak "Kardeşlik Sofrası", kanaat önderleri ve dini liderleri de bir araya getirecek.

Kimse Yok mu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl "Kurbanını Paylaş, Kardeşliği Yaşat" sloganıyla Türkiye'nin birçok şehrinde "Kardeşlik Sofrası" kurulacak.

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Mardin'in Dara antik köyünde, Kürt, Arap, Süryani, Afgan ve Suriyelilerin buluşmasıyla kurulacak "Kardeşlik Sofrası", kanaat önderleri ve dini liderleri de bir araya getirecek.

Süryani Cemaati temsilcisi Gabriel Akyüz, Dara'da ikamet eden kanaat önderi Şeyh Muhammed Nur Altun ve Melle Abdullah Atuğ, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Mardin Şube Başkanı Faruk Yücesoy, İl Müftü Yardımcısı ve Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşcı gibi isimlerin yanı sıra Mardin ve çevre illerden kanaat önderleri buluşmada yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, "Türk, Kürt, Arap, Süryani demeden, Müslüman, Hristiyan veya Musevi  demeden yıllardır aynı sofrada bir araya geldik. Yüzyıllar boyunca aynı sofrada oturmak, ayrı gayri olmadan yaşamak. Bu kardeşliğin ülkemizden çıkıp tüm dünyaya örnek olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanaat Önderleri ve Dini Liderler 'Kardeşlik Sofrası'Nda Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement