Kanafani: İdare Karar Verecek - Son Dakika
Güncel

Kanafani: İdare Karar Verecek

Kanafani: İdare Karar Verecek

Türk Telekom CEO'su Hakam Kanafani, Türk Telekom'un ikincil halka arzına ilişkin konuştu.

19.02.2013 14:20  Güncelleme: 14:24

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, Türk Telekom'un ikincil halka arzına ilişkin "Özelleştirme İdaresi karar verecek. İnşallah başarılı bir ikincil halka arz gerçekleştirilir. İkincil halka arzın Türk Telekom ve İMKB için faydalı olacağına inanıyoruz" dedi

Hakam Kanafani, Avea'nın 2012 yıl değerlendirmesi toplantısında, Avea'nın akıllı büyüme stratejisi ve etkili sonuçları ile güven kazandığını ifade etti.

Avea'nın hem gelirlerini hem de faiz amortisman ve vergi öncesi karını

(FAVÖK) sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 28 artırdığını ve 2012 yılında 730 bin müşteri elde ettiğinin bilgisini veren Kanafani, gelirlerde de yıllık 3,5 milyar liraya ulaşıldığını söyledi.

Telekomünikasyon sektöründe vaka etüdü olabilecek işler yaptıklarını dile getiren Kanafani "Mobil data gelirleri çok etkileyici bir şekilde yüzde 79 arttı. Bu, pazardaki en yüksek rakam. 2012'de hem networke hem de kanallara ve kaliteye 750 milyondan fazla yatırım yaptık ve bu yatırımlara devam edeceğiz. Çünkü sahip olduğumuz ana varlığın bu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

-"Türk Telekom Grubu olarak 2012 yılında yüzde 6,4 büyüdük"

Türk Telekom Grubu'nun geçen yılki faaliyetlerine de değinen Kanafani, Avea'nın TTNET ile beraber grup büyümesine büyük etkide bulunduğunu kaydetti.

Kanafani, "Son iki senede Avea gerçekten büyümede çok önemli bir rol üstlendi. Biz burada kullanıcı başına ortalama geliri çok iyi bir seviyede tutmayı başardık. Türk Telekom Grubu olarak biz çok kuvvetli bir finansal operasyonel performansı gösterdik ve 2012 yılında yüzde 6,4 büyüdük" diye konuştu.

Türk Telekom Grubu'nun gelirlerinin yarısından fazlasının mobil ve geniş bant alanlarından yani Avea ve TTNET'ten geldiğini belirten Kanafani, şunları kaydetti:

"Ar-Ge ve inovasyon konusunda önemli işler yapıyoruz. IP tv, cep tv ve web tv'de öncülüğü üstlendik. Bütün bu sinerjiyle Türkiye telekom pazarında önemli işler yapıyoruz. Müşterilerin taleplerini karşılayarak arzı büyütüyoruz. Müşteriler daha fazla sese, geniş banta, kapasiteye ihtiyaç duyuyor, daha yaratıcı çözümlere bakıyor.

KOBİ pazarında da inovatif ürünlerle yer alıyoruz. KOBİ'lerin büyümesinden doğru şekilde cevap verdiğimizi düşünüyoruz. Böyle büyümekte olan bir ekonomi için üstümüze düşen rolü gerçekleştiriyoruz."

-Türk Telekom'un ikincil halka arzı...-

Avea'nın net karına ilişkin soruya Kanafani, konsolide rakamlara bakıldığında bu karın açık bir şekilde görüldüğünü belirtti.

"Avea işinde karlı çıkacak mısınız-" sorusuna da Kanafani, "Biz zaten karlı bir şirketiz. Çok fazla yatırım yapıyoruz. Avea'nın performansından da çok mutluyuz. Bütün bunlar iyi değişecek diye umuyorum. Uluslararası rakiplere baktığınızda aşağı yukarı aynı durumdadır" dedi.

Türk Telekom'un ikincil halka arzına ilişkin soruya da Kanafani,

"Özelleştirme İdaresi karar verecek. İnşallah başarılı bir ikincil halka arz gerçekleştirilir. İkincil halka arzın Türk Telekom ve İMKB için faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Geçen sene patent başvurusunun 25'in üzerinde olduğunu belirten Kanafani,

"Avea'dan daha fazla patent başvurusu yapanlardan ne kadarı uygulamaya geçiyor ona bakmak lazım. Öyle olmaktansa bizim durumumuz daha iyi" yanıtını verdi.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş-Mücahid Eker

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanafani: İdare Karar Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement