Kaplan ve Ejderha Filmi - Son Dakika
Güncel

Kaplan ve Ejderha Filmi

Kaplan ve Ejderha Filmi

Kaplan ve Ejderha filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tüm bilgileri. Kaplan ve Ejderha filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 03:27

Kaderlerine karşı mücadele veren iki kadının iç içe geçmiş yaşamları yoluyla aktarılan zamanın sisleri arasından çıkagelen cesaret, aldatma ve kader üzerine epik bir hikaye.

Efsanevi savaşçı Li Mu Bai (Chow Yun-fat) ve güzel bir kadın dövüşçü olan Yu Shu Lien (Michelle Yeoh) açıklanmamış bir aşkın işkencesini yaşamaktadır. Bai yenilmezdir, Lien ise son derece yetenekli ve ülkesinin en ünlü savaşçısıdır. Her ikisi dew kendilerinin memnuniyetinden daha çok halk için adalet istemiştir.

Tarihi kılıcı mitik Green Densty'i (Yeşil Kader) Yu'ya emanet eden Li Mu Bai, kendisinden kılıcı Beijing'deki saygıdeğer Sir Te'ye hediye olarak vermesini ister. Bai olmadan gitmekte isteksiz olan Yu yine de silahı Te'ye vermeyi kabul eder.

Genç ve azimli aristokrat Jen (Zhang ziyi) babasının Başhakim olduğu batıda yıllar yılı kaldıktan sonra dadısı (Cheng Pei Pei) ile birlikte Beijing'e gelir. Aileyi yeni ülkelerinde kurmak isteyen Jen'in annesi kızını zengin bir adamla evlendirmek istemektedir.

Green Densty çalınınca Yu araştırır ve izlerin Jen'i gösterdiğini görür. Yu ve Jen yakınlaştıkça, Yu genç kadının kendisinin sahip olduğu özgürlüğe gıpta ettiğini keşfeder. Nişanlısının trajik ölümünden dolayı onun onuruna duyduğu sadakat Yu'yu gizliden gizliye sevdiği Li Mu Bai'nin tutkusunu paylaşmaktan alıkoyar.

Jen ise kendi payına, kendisi için tertip edilen sevgisiz evliliğe başlamak istemediğinden, ülkenin en çok aranan suçlusu kimliğini kazanmak pahasına da olsa, bir çıkış yolu arar.

Şimdi Jen özgürlük hayallerinin ve kendilerini ayakta tutan yasak sevgilerinden vaz geçmeyi reddeder. Düğün gününde Jen'in gelin odasından kaçtığı anlaşılır.

Yönetmen: Ang Lee

Senaryo: Hui-Ling Wang, Du Lu Wang

Oyuncular: Sihung Lung, Chen Chang, Ziyi Zhang, Michelle Yeoh, Yun-Fat Chow

Filmin Türü: Drama, Aksiyon,

Orijinal Adı: Wo Hu Cang Long

Yapımcı Firma: China Film Co-Production Corporation

Yapım Yılı: 2000

Yapım Ülkesi: Çin, ABD, Tayvan, Hong Kong

Orijinal Dili: Kuzey Çin Lehçesi

Filmin Süresi: 120 dk.

Resmi Sitesi: http://www.crouchingtiger.com/

Vizyon Tarihi: 23.03.2001

Son Dakika Güncel Kaplan ve Ejderha Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement