Kar Siperleri ile Her Yıl 5 Milyon Lira Tasarruf - Son Dakika
Güncel

Kar Siperleri ile Her Yıl 5 Milyon Lira Tasarruf

Kar Siperleri ile Her Yıl 5 Milyon Lira Tasarruf

Doğu'da tipi nedeniyle şehirlerarası karayolların kar ve tipiden kapanmasını önlemek amacıyla yaptırılan 'siperler' sürücülerin dostu oldu.

15.01.2013 11:17  Güncelleme: 11:12

Doğu'da tipi nedeniyle şehirlerarası karayolların kar ve tipiden kapanmasını önlemek amacıyla yaptırılan 'siperler' sürücülerin dostu oldu. 2003 yılında başlatılan uygulamada kritik noktalara 20 kilometre uzunluğunda kar siperleri yapıldığını söyleyen Karayolları 12'nci Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Kar siperleri sayesinde her yıl 5 milyon lira tasarruf ediyoruz" dedi.

Şiddetli ve uzun geçen kış mevsiminin yaşandığı Ağrı ile Erzurum'da şehirlerarası karayolu tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanınca çözüm olarak kar siperleri yapıldı. Çelik tel üzerine PVC ile oluşturulan kar siperleri sayesinde yolların kapanmasının yüzde 40 oranında önüne geçildi.

Kar siperlerinin metrekaresini 150 lira olduğunu söyleyen Karayolları 12'nci Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Bölgemizde kış mevsimi uzun, şiddetli ve kar yağışlı geçiyor. Dağ yamaçlarında ya da yüksek rakımlı tepelerdeki yollarımız tipi nedeniyle sıklıkla kapanıyor. Kar siperleri sayesinde yollarımızın önemli ölçüde kapanmasının önüne geçtik. Bu da karla mücadelede hem etkili olmamıza hem de ekonomim olarak kar etmemizi sağladı. Kar siperleri sayesinde her yıl 5 milyon lira tasarruf ediyoruz. Kar siperlerinin uzunlukları bulundukları bölgenin rüzgar durumuna göre belirleniyor" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Siperleri ile Her Yıl 5 Milyon Lira Tasarruf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement