Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde, dün öğleden sonra başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar devam kar yağışı, hayatı felç etti. Bingöl- Erzurum Karayolu zaman zaman trafiğe kapınırken, ilçeye bağlı 35 köy yolu ulaşıma kapandı.
Karlıvova İlçe merkezinde dün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı, bugün sabah saatlerine kadar devam etti. İlçe merkezinde kalınlığı 50 santim metreye ulaşan kar yağışı nedeniyle dün akşam Karlıova-Erzurum Karayolu, zaman zaman trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerinin zamanında müdahalesiyle bu yolda ulaşım, kontrollü olarak yapılıyor. Karlıova-Bingöl Karayolu'nda ise Hacılar Köyü mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle yol, uzun süre trafiğe kapanırken, onlarca aracın da mahsur kaldığı öğrenildi. Sabah saatlerine kadar karayolları ekiplerinin verdiği mücadele ile bu yolda da trafik, tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.
Dünden beri yağan kar yığışı nedeniyle Karlıova'ya bağlı 35 köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçe merkezinde belediye ekiplerinin kar temizleme işlemi devam ediyor. Kar yağışından dolayı buzlanan yollar çocuklar için birer oyun alanı haline geldi. Çocuklar, buzlanan bu yollarda kayarak keyifle eğlenmeye çalışıyor. Belediyeye bağlı ekipler ilçe merkezinde, Özel İdere'ye bağlı ekipler de kapanan köy yollarını açmak için kar temizleme çalışması yaparken, trafik ekipleri de karayolunda seyreden araçları denetleyerek, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.
Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları, vatandaşlar için tehlikeli olmaya başladı. Bazı vatandaşlar, sokak köpeklerinin saldırısına maruz kaldıklarını belirterek, bu hayvanlara da çözüm bulunmasını istedi.
Son Dakika › Güncel › Kar Yağdı, Karlıova'da Hayat Durdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.