Karadağ'da Yeniden İnşa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karadağ'da Yeniden İnşa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı

Karadağ\'da Yeniden İnşa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı

Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16.yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşlarında yıkılan Bioçe Camii, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

27.08.2013 15:05

Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16. yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşlarında yıkılan Bioçe Camii, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

Podgorica ile Rojaye arasında yer alan ana karayolu üzerinde, yıllık ortalama 300 bin kişinin geçiş güzergahındaki tek cami olan Bioçe Camii, nüfusunun yüzde 42'sini Müslümanların oluşturduğu Byelo Polye Belediye sınırları içerisinde bulunuyor.

Yapım işi tamamlanan Bioçe Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine; Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, TİKA yetkilileri, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Karadağ Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karadağ İslam Birliği Bölgesel temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Karadağ İslam Birliği Başkanı Feyziç, Karadağ'daki Osmanlı mirasının korunmasının önemine vurgu yaparak, Karadağ'daki faaliyet ve desteklerinden dolayı TİKA'ya müteşekkir olduklarını ifade etti. Karadağ'da eğitim, sağlık, kültür ve tarihi eserlerin restorasyonu alanlarında pek çok çalışmalar yapan TİKA, Bioçe Camii'nin yüz yıl sonra yeniden hayat bulmasına katkı sağladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karadağ'da Yeniden İnşa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement