Karaislah'ın Çehresi Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Karaislah'ın Çehresi Değişiyor

Karaislah\'ın Çehresi Değişiyor

Karaislah'ın Kaderini Değiştirecek Proje

18.09.2014 13:28  Güncelleme: 13:30

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda yürüttüğü başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Osmangazi Belediyesi, Karaislah Mahallesinde (Köy) yıllardır atıl vaziyette duran iki değirmeni restore ederek yeniden işler hale getirmeye hazırlanıyor.

Bu güne kadar tarihi ve kültürel mirasın yaşatılması için yürüttüğü çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan Osmangazi Belediyesi, bu çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından köyden mahalle statüsüne geçen Karaislah mahallesinde, yaklaşık 15 yıldır atıl durumda olan iki değirmen, Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek ayağa kaldırılıyor.

Köylerin mahalle statüsüne geçmesinin ardından Osmangazi'ye bağlı en uzak mahallelerden birisi olan, Uludağ'ın eteklerindeki tarihi Karaislah mahallesinde incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, "Bildiğiniz gibi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Osmangazi ilçesi sınırlarında yer alan 27 köyümüz mahalle statüsüne geçerek, belediyemiz sorumluluğuna girdi. Bizler, sorumluluk alanımıza giren bu mahallelerimize hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz" dedi. Tarihi mirasın korunup yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Dündar, "Karaislah mahallemizde de, yıllardır kullanılmayan tarihi 2 değirmenimiz var. Bu iki değirmeni restore ederek çalışır hale getireceğiz" dedi.

Karaislah mahallesindeki çalışmaların yalnızca Değirmenle sınırlı olmadığının altını çizen Başkan Dündar, "Değirmen ve çevresinde yapacağımız çocuk oyun grupları ve meydan düzenlemesi ile Karaislah mahallemize güzel bir görünüm kazandırmış olacağız. Ayrıca gençlerimiz için bir spor sahası yapacağız. Bu çalışmalara en kısa sürede başlıyoruz. Biliyorsunuz, daha öncesinde Doburca mahallemizde, içerisinde un öğütülebilen bir değirmenin de bulunduğu Değirmen tesislerimizi hizmete açtık. Karaislah mahallemizdeki iki değirmen yaklaşık 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip. Çarklarının suyla döndüğü, vatandaşların buğday ve mısırını öğütüp un elde ettiği bu iki değirmen yeniden eski günlerine dönecek. Vatandaşlarımıza hizmet verecek. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Karaislah Mahalle Muhtarı İlyas Yağcı, köy meydanındaki değirmenlerin 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu, yaklaşık 10-15 yıl öncesine kadar kullanılan bu iki değirmenin son yıllarda bakımsızlık nedeniyle kullanılamadığını söyledi. Köylünün un ihtiyacını karşıladığı değirmenlerin yeniden çalışır hale gelecek olmasının, kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Yağcı, "Tarihi değirmenleri yeniden işler hale getirecek olmasından dolayı Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum. Bizler yıllarca bu değirmenlerimizi kullanarak, buğday ve mısırımızı burada öğüttük. Yapılacak restorasyonun ardından inşallah yeniden kullanmaya başlayacağız. Yapılacak çevre düzenlemesi, çocuk oyun grupları ve spor sahası ile köyümüz yepyeni bir görünüme kavuşacak. Son 10 yıldır bakımsızlıktan susmuş olan değirmenlerimizin yeniden çalışır hale gelecek olması, bizi çok mutlu etti. Başkanımızı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaislah'ın Çehresi Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement