Karaman'a KKTC'den Kardeş Şehir - Son Dakika
Güncel

Karaman'a KKTC'den Kardeş Şehir

Karaman\'a KKTC\'den Kardeş Şehir

Karaman Türk Dil Bayramı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip Karaman'a geldi.

13.05.2013 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10–13 Mayıs tarihleri arasında 736.'sı kutlanan Karaman Türk Dil Bayramı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip Karaman'a geldi. 750 yıl önce Karaman'dan Kıbrıs'a göç eden ailelerin yaşadığı Beyarmudu ve Karaman Belediyesi arasında bilgi ve kültür işbirliği protokolü imzalandı.

Bu yıl 736'ıncısı kutlanan Karaman Türk Dil Bayramı için KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip Karaman'a geldi. Beyarmudu ve Karaman arasında Kardeş Kent protokolü imzalandı. Protokol ile şehirler arası bilgi, kültür alışverişinin geliştirilmesi ekonomik alanlarda işbirliği imkanı sağlanması amaçlanıyor.

Törende konuşan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu; "800 yıl önce Karaman'dan ayrılan ve Makedonya'ya göç eden kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada görmek bizleri heyecanlandırıyor. Birazdan tarihi bir olaya şahit olacaksınız. Karaman'dan yaklaşık 750 yıl evvel Kıbrıs'a giden,99 yerleşen kardeşlerimizin yaşadığı Beyarmudu Belediyesi ile bu kardeşlik protokolüne imza atacağız" dedi.

Uğurlu'nun ardından konuşma yapan Ak Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan Makedonya'dan gelen konuklara hitaben; "Sisleri öz yurdunuzda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Duygu yüklü bir an içindeyiz. Yıllarca birbirinden uzak kaldık. Kopukluğumuzun olduğu doğrudur ancak bugün bizler sizlere daha yakın olabilecek güçteyiz, sizler de öylesiniz. Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe bu bağ güçlenecektir. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur" dedi. Beyarmudu ile imzalanacak olan protokole de değinen Elvan bu protokollerin yalnızca belediyeler arası değil sivil toplum örgütleri arası işbirliklerine, ortak proje ve platformlara dönüşmesini temenni ettiğini belirtti.

KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise Karaman ile gönül bağlarının olduğunu ve bu protokolün nice bağları kuvvetlendirmede etkin olacağını ifade etti.

Protokol törenine Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve ilçe belediye başkanları katıldı. Törene, Karaman kardeş kentlerinden Makedonya Kırçova'dan 50 Karaman asıllı vatandaş da katıldı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement