Kardeş Şehir Celalabat'la Yapılan Ortak Çalışma Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Kardeş Şehir Celalabat'la Yapılan Ortak Çalışma Sona Erdi

Kardeş Şehir Celalabat\'la Yapılan Ortak Çalışma Sona Erdi

Türkiye'deki belediyecilik ve belediye sistemlerinin öğrenilerek Orta Asya'daki kardeş şehirlerde de uygulanması amacıyla başlatılan ortak çalışma sona erdi.

21.02.2014 15:51

Tarsus Belediyesi ile Kardeş Şehir Celalabat Belediyesi arasında Türkiye'deki belediyecilik ve belediye sistemlerinin öğrenilerek Orta Asya'daki kardeş şehirlerde de uygulanması amacıyla başlatılan ortak çalışma sona erdi.

Tarsus Belediyesi'nde düzenlenen çalışmada kardeş şehir Celalabat'tan gelen bürokrat ve yöneticiler 1 ay boyunca staj gördüler ve uygulamalı ortak çalışma projesi içerisinde belediyeciliği ve belediye sistemlerini öğrendiler.

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Bölge Temsilcisi Seyfettin Sindar koordinesinde yapılan çalışmalara Kırgızistan'da bulunan Kardeş Şehir Celalabat'tan gelen 6 Belediye meclis üyesi ve 5 daire müdürü katıldı.

Kardeş şehir Celalabat'tan gelen siz sevgili kardeşlerimizi aramızda görmekten ve birlikte çalışmadan son derece mutlu olduk. Diyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ' Bu çalışmalarda Türk yurtları arasında bu tür ilişkilerin kurulması bu geliş gidişlerin sağlanması mutlaka iki ülke arasındaki diyalogu da geliştirecektir. Belediyelerimiz arasındaki bu ilişkiler inşallah zamanla ülkelerimiz arasındaki ilişkiye dönüşür. İnşallah bu sıcaklık, bu kardeşlik, bu birlik beraberlik daha da gelişerek devam eder. Biz bunu daha da ileriye götürerek mahalleler arasında, köyler, okullar arasında da kardeşlik ilişkileri oluşsun istiyoruz. Sizler belediyecilik konusunda burada bazı şeyler öğrendiniz bizler başka konularda sizlerden bir şeyler öğrendik. Bu birlik ve beraberlik giderek daha da büyüsün gelişsin istiyoruz. Kardeş şehir Celalabat'a ve Kırgızistan'a bizden sevgiler ve selamlar götürün.' Şeklinde konuştu.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda Tarsus Belediye Başkan Vekili Şerife Hasoğlu ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan Tarsus'tan ayrılan Celalabat'lı misafirlere katılım belgesi takdim ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeş Şehir Celalabat'la Yapılan Ortak Çalışma Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement