Karikatürist Büstleri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karikatürist Büstleri Açıldı

Karikatürist Büstleri Açıldı

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan karikatürist büstleri törenle açıldı."Gülmecenin Başkenti" patentini alan Nasreddin Hoca'nın memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde sinema sanatçıları ve mizah ustalarının...

29.09.2012 17:58

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan karikatürist büstleri törenle açıldı.

"Gülmecenin Başkenti" patentini alan Nasreddin Hoca'nın memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde sinema sanatçıları ve mizah ustalarının ardından bu kez de karikatüristlerin büstleri yapıldı. Gülmece Parkı'ndaki büstlerin açılışı için Akşehir Kültür Merkezi önünde yapılan törene Kaymakam Ali Dursun, Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker, Karikatüristler Derneği üyeleri, ATV Haber Koordinatörü Uygar Eremektar, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Akşehir Belediye Başkanı Oğul, mizahın önemine dikkat çekerek, "Akşehir Belediyesi olarak bir ilke imza atmanın, ünlü karikatüristlerimizin büstlerini açarak, onları ölümsüzleştirmenin onurunu yaşıyoruz. 'Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden zekasını anlarsınız' der Mevlana. Moliere de, 'İnsan güldüğü kadar insandır' diye ekler. Umutlarımızın tükenmeye yüz tuttuğu zamanlarda bile bizi kendimize getiren mizah değil midir? Nefes alışımızdan, yaşamımızın son noktasına kadar mizah hayatımızın her alanındadır aslında. Nasreddin Hoca'mızın bir fıkrasından, gülmecenin çizgilerle hayat bulan şekli karikatürle yahut bir komedi filmiyle gülerken, düşünür, düşünürken de güleriz. Mizah sayesinde çaresizliğimize çare bulur, sorunlarımıza çözüm ararız" dedi.

Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker de yapılan büstler için Akşehir Belediyesi'ne ve Başkan Abdülkadir Oğul'a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Turhan Selçuk, Nehar Tüblek, Oğuz Aral, Ferit Öngören, Cemal Nadir Güler, Semih Balcıoğlu, Altan Erbulak, Bedri Koraman ve Mustafa Eremektar gibi yıllarını karikatür sanatına adayan 9 karikatür sanatçısının büstleri, ilçe protokolü ve Karikatürcüler Derneği üyeleri tarafından açıldı. Babası Mustafa Eremektar'ın büstünün açılışını annesi Lütfiye Eremektar ve oğlu Mıstık Çağın Eremektar ile birlikte gerçekleştiren ATV Haber Koordinatörü Uygar Eremektar, mutluluğunu dile getirdi. Eremektar, "Çok mutluyum. Sadece babam adına değil, karikatür camiası adına da mutluyum. Hem Akşehir Belediyesi'ne hem Karikatürcüler Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Bir şey daha görmüş oldum, Nasreddin Hoca'nın torunları diye sadece karikatüristleri görmemek gerekiyor. Akşehir'de gördüğüm kadarıyla asıl Akşehirliler Nasreddin Hoca'nın torunları, bu kadar güzelliğe sahip çıktıkları için" diye konuştu.

Uygar Eremektar'ın oğlu Mıstık Çağın Eremektar ise, gülerken hatırladığı dedesinin büstünde de gülümsüyor olmasının kendisini yanıltmadığını söyledi.

Eşi Mustafa Eremektar'ın büstünün açılış törenine katılan 78 yaşındaki Lütfiye Eremektar da, duygulu anlar yaşadı. Lütfiye Eremektar, "O kadar mutlu oldum ki, bir şeyler söylemekte sıkıntı çekiyorum. Bütün emeği geçenlere ve belediye başkanına çok teşekkür ederim. Bizi çok mutlu ettiler. Sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.

Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker de, dünyanın gülmece merkezi Akşehir'de, Türk mizahının piri Nasreddin Hoca'nın yattığı yerde böylesi dünyaca çok ünlü ustaların büstlerinin açılmasından dolayı onur duyduğunu kaydetti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karikatürist Büstleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement