Kars Arpaçay'da Enkazdan Yaralı Kurtarılan Köpek Tedaviye Alındı - Son Dakika
Güncel

Kars Arpaçay'da Enkazdan Yaralı Kurtarılan Köpek Tedaviye Alındı

Kars'ın Arpaçay İlçesine bağlı Göldalı köyünde çöken evin damının altında kalarak arka iki bacağı kırılan kangal cinsi köpek, Kars'ta tedavi altına alındı.

08.05.2019 10:07

Kars'ın Arpaçay İlçesine bağlı Göldalı köyünde çöken evin damının altında kalarak arka iki bacağı kırılan kangal cinsi köpek, Kars'ta tedavi altına alındı. Aynı ilçede çöp konteynerine ölüme terkedilen 6 yavru köpeğe ise bir vatandaş sahip çıktı.

Arpaçay ilçesine bağlı Güöldalı köyünde yaşayan Ömer Dumanoğlu'na ait kullanılmayan evin aşırı yağışlar sonucu damı çöktü. Göçük altında kaldığı belirlenen kangal cinsi köpeğin kurtarılması için köylüler seferber oldu. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarılan köpeğin arka iki bacağının kırıldığı belirlendi. Ömer Dumanoğlu, minibüse koyduğu yaralı köpeği 60 kilometre uzaklıktaki Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne getirdi. Veterinerlik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın, iki bacağı kırılan köpeği tedavi altına aldı.

Karabaş ismini verdikleri köpeğin ayaklarının damdan kopan odunların üzerine düşmesi sebebiyle kırıldığını belirten Ömer Dumanoğlu, yaralı köpeği arabasıyla tedaviye getirdiğini söyledi. 1,5 yıldır baktığı köpeğin 3 ay önce 7 yavrusu olduğunu ifade eden Dumanoğlu, Doğal afetlerde köpekler insanları kurtarıyordu. Bu kez köpeği biz kurtardık. Çok iyi bir kapı bekçisidir. Çok uysal ve sadıktır dedi

YAVRU KÖPEKLERİ ÖLÜME TERKETTİLER

Bu arada Arpaçay ilçesinde çöp konteynerıne terkedilen 6 yavru köpek son anda kurtarıldı. Arpaçay ilçesinde kaymakamlık binasının karşısındaki çöp konteynerine kim yada kimler tarafından bırakıldığı bilinmeyen 2'si dişi 6 köpek yavrusu şans eseri bulundu. 1 haftalık yavru köpekler yoldan geçen bir vatandaş tarafından fark edilince çöp arabasına atılmadan kurtarıldı. Bahtiye Altın isimli hayvansever ev hanımı yavru köpeklere sahip çıktı ve onları ölüme terk edildikleri çöp konteynerinden alarak evine götürdü. Bir süre köpeklere evinde bakan Bahtiye Altın onları mamayla besledi. Sahiplendiği başka bir köpek tarafından emzirilmesi için de çalışma yapan Bahtiye Altın, herkesi duyarlı olmaya ve canlara sahip çıkmaya davet etti. Altın, şimdi yavru köpekleri sahiplenecek duyarlı vatandaşlar arıyor.

Kars Arpaçay\'da Enkazdan Yaralı Kurtarılan Köpek Tedaviye Alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Arpaçay'da Enkazdan Yaralı Kurtarılan Köpek Tedaviye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement