Kartepeli Çocuklar Kukla Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Kartepeli Çocuklar Kukla Yaptılar

Kartepeli Çocuklar Kukla Yaptılar

İsa Erözer minik konuklarına sanat köyünü tanıtımının ardından, kukla yapımını anlattı.

12.07.2012 16:29

Türkiye'nin ilk ve tek açık havada, eğitim veren Maşukiye Sanat Köyü, Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Kartepe Çocuk Dergisi Muhabirlerini ağırladı. Kartepe'nin eteklerinde, Maşukiye de hizmet veren Sanat Köyünde çocuklar için; tiyatro, drama, resim, hat, tezhip, kukla yapımı, yöresel yemekler ve kısa film atölye kursları verilmekte.

Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Kartepe Çocuk Dergisi Muhabirlerine ev sahipliği yapan İsa Erözer minik konuklarına sanat köyünü tanıtımının ardından, kukla yapımını anlattı. Çocuklarla kukla yapımını uygulamalı olarak da gösteren isa Erözer "Farklı bir uygulamayla çocuklarımıza çeşitli eğitimler vermekteyiz. Çocukların internetten ayrılmaları sosyal faaliyetlere zaman ayırması bizler ve bizlerin geleceği açısından önemli. Bu gün burada Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Kartepe Çocuk Dergisi Muhabirlerini ağırlamaktan oldukça mutluyum" dedi.

Zaman zaman bu tür faaliyetlerde bulunan Kartepeli Çocuklar, günün sonunda kukla yapımını öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Meclis ve Muhabir öğrencilerini yalnız bırakmayan Kartepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Emine Yurtsever "Öğrencilerimizle fırsat buldukça çeşitli aktivitelerde bulunuyoruz. Çocuk Meclisi öğrencilerimiz komisyon toplantılarında yaptıkları çalışmalarla yıl içinde oldukça yoruldular. Kartepe Çocuk Dergisi öğrencilerimiz ise yıl içinde hazırladıkları Kartepe Çocuk Dergisi'nin hazırlığı için büyük efor sarf ettiler. Çocuklarımızın bu tür sosyal faaliyetlerde bulunması bizleri de mutlu etmektedir. Çocuklarımızın eğitimine ve kültürel aktivitelerini katkıda bulunmak için onlara destek olmaktayız" dedi.

Çocuklardan Karabalık'a teşekkür

Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi Senanur Baki "Bizlere her konuda destek olan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a şahsım tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Eğitimci bir başkana sahip olduğumuz için Kartepeli çocuklar olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

İsa Ersöz tarafından verilen, iki buçuk saatlik kukla yapımı eğitime katılan Yağmur Güley, Ahmet Işık, Derya Turhan Berna Şahin, Serkan Eriş, Elif Bozkır, Salih İlhan Çuhadar, Enes Furkan Gümüştekin, Ayla Öngel, Taha Berkay Kılıç, Elif Güneş, Selenay Ergenç, Eda Aslan, Şeyda Güray, Mısra Yalçın, Harun Çakar, Senanur Baki, Edanur Celep, Erdem Parlak yaptıkları kuklaları gururla ailelerine götürdüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepeli Çocuklar Kukla Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement