Karya'dan Muğla'ya; Söz, Ezgi ve Çizgi Buluşması - Son Dakika
Güncel

Karya'dan Muğla'ya; Söz, Ezgi ve Çizgi Buluşması

"Karya'dan Muğla'ya" Söz, Ezgi ve Çizgi buluşmasında Hamdi Topçu tarafından kitap tanıtımı, dinleti ve görsel şiir sergisi düzenlendi.

24.02.2015 08:59

Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Kent Konseyi ve Musander yazar ve şair Hamdi Topçu'yu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik ile sanatseverlerle buluşturdu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tipografi sergisi ile başlayan etkinlikte Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş , "Sayın Hamdi Topçu, öğretim görevlisi Bodrum Kent Konseyi Başkanı, yazar, şair her şeyden önemlisi düşünen, çalışan, üreten, ürettiğini bilim, kültür ve sanat dostlarıyla paylaşan bir Muğla aydını. Adından da anlaşıldığı üzere Karya, "Menderes Nehri'nden Dalaman Çayı'na, Tavas'tan Kos'a Rodos'a uzanan toprakların tarihte bilinen en eski adıdır. Bu toprakların ilk sahiplerine tarihte "Kar"lar deniyor. Çevremizde gördüğümüz antik şehirleri hep onlar kurmuş. Dünyada ilk kez savaşta miğfer kullanmayı, kalkanlarına kulp takmayı onlar akıl etmiş. Dünyanın ilk kadın amirali Artemisia, tarihin babası Herodot Karya'lıdır. Dünyada ilk müzik yarışması bu topraklarda yapılmış; dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum bu topraklarda yükselmiştir. Dünyanın ilk kadın direnişçileri de Karya'lı kadınlardır. Bu anlamda Karya'dan Muğla'ya buluşması çok önemli bir etkinlik. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

"Karya'dan Muğla'ya" Söz, Ezgi ve Çizgi buluşmasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Başkan Yardımcıları, Menteşe Kent Konseyi Başkanı Mustafa Turgut , Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ve sanatseverler katıldı.

Etkinlik yazar ve şair Hamdi Topçu'ya ait şiirlerin Sadettin Özbek tarafından okunması ve Piyanist Mustafa Köker'in piyano resitaliyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karya'dan Muğla'ya; Söz, Ezgi ve Çizgi Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement