GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Kastamonu'da nevruz kutlamaları
Mehter takımının gösterisi
Yabancı öğrencilerin yürüyüşü
Protokolün ateşten atlaması
Protokolün demir dövmesi
Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'ın konuşması
Yabancı öğrencilerin kendini tanıtması
Yabancı öğrencilerin gösterisi Kastamonu Üniversitesi tarafından 21 Mart Nevruz ve 3. Uluslararası Öğrenci Şenliği düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte mehter takımı marşlar söyledi. Etkinlikte, protokol ve 37 ülkeden gelen öğrenciler ülke bayrakları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndan Gazi Stadyumuna kadar bahar yürüyüşü yaptı.
Stadyumda devam eden etkinlikte Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer protokol üyeleri yakılan ateşin üstünden atladı, demir dövdü.
Atatürk Spor Salonu'ndaki öğrenci buluşmasıyla süren etkinlikte konuşan Vali Günaydın, nevruzun dirilişin, baharın müjdeleyicisi ve Ergenekon'dan çıkışı ifade ettiğini söyledi.
Nevruz geleneğinin son yıllarda daha coşkulu bir şekilde kutlandığını belirten Günaydın, "Gelecek nesillere anlamına uygun olarak aktarmak için bu faaliyetleri organize ediyoruz ve düzenliyoruz. Üniversitemizin son 3 yıldır yaptığı çalışma da önem arz ediyor" dedi.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Çelik, Belediye Başkanı Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler ülkelerine özgü dans gösterilerini sundu.
Program, Özbek pilavı ikramının ardından sona erdi.
Son Dakika › Güncel › Kastamonu'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.