Aksaray'da Kavuniçi Dondurma İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Kavuniçi Dondurma İlgi Görüyor

Aksaray\'da Kavuniçi Dondurma İlgi Görüyor

Aksaray'da bir dondurma işletmecisinin, keçi sütünden yapılan dondurmayı kavunun içine koyarak satması görenlerin dikkatini çekiyor.

21.07.2014 16:38  Güncelleme: 16:39

Aksaray'da bir dondurma işletmecisinin, keçi sütünden yapılan dondurmayı kavunun içine koyarak satması görenlerin dikkatini çekiyor.

Dondurma İşletmecisi Murat Kar (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'da 8 yıl boyunca dondurmacılık yaptığını söyledi.

Dondurmacılık mesleğini çok sevdiğini ve yaz aylarında Aksaray'daki Kültür Park'ta dondurmacılık yaptığını aktaran Kar, "Satışlarımız Allah'a şükür çok iyi durumda. Kahramanmaraşlıyım, dondurmamız da Kahramanmaraş'tan geliyor. Dondurmalarımızı keçi sütüyle yapıyoruz. Normal sütle yapılan dondurma bizimkisine benzemez" dedi.

Kar, dondurmanın hakikisinin saleple yapıldığını belirterek, "Bu salep, dağların içerisinde doğal olarak bulunur. Keçiler, zaten onu yediği için daha güzel süt veriliyor ve bu süt de dondurma oluyor. Dondurmamızın içerisinde hiçbir katkı kesinlikle maddesi yoktur" şeklinde konuştu.

Kavuniçi dondurmanın daha önce İzmir'de çalışırken yaptığını belirten Kar, şunları kaydetti:

"İzmir'de daha önceleri kavuniçi dondurma yapmışlardı ama tutturamamışlardı. Kavuniçi dondurmayı orada gördüm ve bende yapmaya başladım. Allah'a şükür tuttu. Vatandaşlar, dondurmayı meyve karışımıyla yiyince daha çok seviyor. Vatandaşlardan çok olumlu tepkiler oluruz. Dondurmanın damak tadını bilen kavuniçi dondurmayı çok seviyor. Böyle güzel kavuniçi dondurma yaparken kavunun bal gibi olması gerekiyor. İçinin yetişmiş olması gerekiyor. Yetişmemiş kavun dondurmanın tadını bozar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Kavuniçi Dondurma İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement