Midyat'ta Kaymakamdan Camileri Açık Tutun Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Kaymakamdan Camileri Açık Tutun Uyarısı

Midyat\'ta Kaymakamdan Camileri Açık Tutun Uyarısı

Mardin'in Midyat ilçesinde Kaymakam Bingöl, imamları camileri açık tutmaları yönünde uyardı.

30.04.2014 22:44  Güncelleme: 23:00

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, imamları camileri açık tutmaları yönünde uyararak, "İkindiyi camide kıldığım bir vakitte minberin dibine çökmüş Kur'an okuyan, bir Müslüman evladı gelip yol sorarsa diye bekleyen imamlar hayal ediyorum" dedi.

Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu'nda kurum müdürleri, muhtarlar ve imamlarla bir araya gelen Kaymakam Bingöl, diyanet görevlilerinin her mahallenin en kılcal damarlarına kadar ulaşabildiğini söyledi.

"200'e yakın imamımız var. Her birimiz senede bir insanı hedef alsak her yıl 200 insanı kurtarmış oluruz" diyen Kaymakam Bingöl, şöyle konuştu:

"Hile-i şeriyye yapılarak faizle borç para veriliyor. Ne olur bunların yanlış olduğunu topluma anlatın. Artık toplumu bilinçlendirin. Size en fazla ihtiyacın olduğu dönemdir. Camilerdeki genç sayısı ile yaşlı sayısını kontrol edin, oranlayın. Sizler bu işin neresindesiniz? Haksızlığa gözünüzü kapatırsanız o günü kazanır gerisini kaybedersiniz. Siz haksızlıklara karşı tavrınızı takının, size yönelik bir şey olduğunda da ben beş dakikada yanınızda olurum."

Göreve geldiğinden bu yana din görevlilerinin sorumluluk gerektiren taleplerle kendisine gelmediğini, hep kişisel taleplerle karşılaştığını dile getiren Bingöl, şunları söyledi:

"Lojmanın iyi ya da kötü olması, lojmanın olması ya da olmaması, 2 odalı lojmanın imam arkadaşa yetmemesi karşılaştığımız talepler bunlar. Tabi ki bunlar insanın hizmet edebilmesi için önemli ama bir köyde çocuğunun ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde dul bir kadın ya da yatalak hasta varsa, önceliğimiz lojman olursa, önceliğimiz eğer bizim hayat standartlarımız olursa biz orada görevimizi yapmıyoruz demektir. Şimdiye kadar hiçbir imam arkadaşımızdan bize bu anlamda bir talep gelmedi."

İmamların çok önemli bir görev yaptığını vurgulayan Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"İslam kokan, din kokan, alim arkadaşlarımız var. Ama camide namaz kıldırırken bir taraftan 'dükkandaki satışlar ne oldu' diye düşünürsek, biz en büyük ihaneti zaten kendimize yapmış olacağız. Daha sonra da arkamızda namaz kıldırdığımız insanlara yapmış olacağız. Camilerin kapatılmasını istemiyorum. Ben bunu yüz defa tekrarladım. Bu aşamadan sonra ikindiyi camide kıldığım bir vakitte minberin dibine çökmüş Kur'an okuyan, bir Müslüman evladı gelip yol sorarsa diye bekleyen imamlar hayal ediyorum."

İmamların daha aktif olmasını isteyen Bingöl "Geldiğim ilk zamandan beri camilerin toplumsal merkezler olduğu mesajını vermeye çalıştım. Namazdan sonra bir imamın dışarıda yatan Suriyeli kardeşlerimizi alıp beslemesini ve onlara dinimizi anlattığını duymak istiyorum" diye konuştu.

Muhtarların da kendisine oy vermeyenlere hizmet etmekle işe başlaması gerektiğini belirten Bingöl, taraflılığın husumete yol açmaması gerektiğini sözlerine ekledi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Kaymakamdan Camileri Açık Tutun Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement