Kayseri'den 'Barış' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den 'Barış' Çağrısı

Kayseri\'den \'Barış\' Çağrısı

Kayseri'de bir araya gelen DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri, 'Savaşa karşı barışı savunacağız' sloganıyla yürüyüp, basın açıklaması yaptı.

29.12.2015 16:54

Kayseri'de bir araya gelen DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri, 'Savaşa karşı barışı savunacağız'  sloganıyla yürüyüp, basın açıklaması yaptı. KESK Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya, "Siz hiç şehit olan ya da ölen milletvekili, bakan, üst rütbeli asker yakını ya da zengin çocuğu gördünüz mü? Ölen hep yoksul ailelerin çocukları. Savaşın bedelini yoksullar ödüyor" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, 'Sokaklarında insanların öldüğü değil, çocukların oyun oynadığı bir ülke istiyoruz', 'Savaşları zenginler çıkarır yoksullar ölür', 'Savaşa karşı barışı savunacağız' yazılı pankartlar açtı. Burada ilk açıklamayı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam yaptı. Sokağa çıkma yasaklarıyla yüz binlerce insanın peşinen açlığa, susuzluğa mahkum edildiğini, en temel hakları olan yaşama hakkının elden alındığını ifade eden Sağlam, "Halklarımızı bölecek mezhepçi politikalar yaygınlaştırılıyor. IŞİD çeteleri bölgede cirit atıyor. Temmuz'dan, Kasım'a kadar 44 çocuğun öldürüldüğü, 52 çocuğun da yaralandığı medyada yer almaktadır. Gidişat kötüdür. Sadece OHAL ve sıkı yönetim dönemlerinde olan sokağa çıkma yasakları bu dönem tüm yasa dışılığa rağmen uygulanıyor. Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır" diye konuştu.

'YAŞANAN ÇATIŞMALARDA YOKSUL İNSANLAR ÖLÜYOR'

Sağlam'ın ardından konuşan KESK Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya ise yaşanan çatışmalarda mahsum insanların öldüğünü belirterek, "Bir savaş uçağını 1 haftalık masrafı 40 bin aç insanın doyurulmasıdır. Kesinlikle olmasını istemiyoruz ama ülkemizde 30-40 yıldır süren çatışmalarda siz hiç bir tane milletvekili çocuğu, bir tane Bakan çocuğu, bir tane üst rütbeli asker yakını ya da bir zengin çocuğunun öldüğünü duydunuz mu? Biz kesinlikle olsun istemiyoruz ama, şehit olan ölen insanlara baktığınız da hep yoksul ve emekçi ailelerin çocukları, köyde yaşayan insanlar. Bu nedenle savaşın kaybedenleri yoksullardır diyoruz ve inadına barış, inadına kardeşliği savunuyoruz" dedi.

Basın açıklaması yapan sendika üyeleri, 'Savaşa değil emekçiye bütçe' sloganı attıktan sonra alandan ayrıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'den 'Barış' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement