Kayseri-Müftülükten İmamlara İşaret Dili Kursu - Son Dakika
Güncel

Kayseri-Müftülükten İmamlara İşaret Dili Kursu

Müftülükten imamlara işaret dili kursuKayseri Müftülüğü tarafından 11 erkek ve 22 kadın İmam, müezzin ve kur'an kursu eğitmeni için 120 saatlik işaret dili kursu verildi.

10.04.2018 12:04

Müftülükten imamlara işaret dili kursu

Kayseri Müftülüğü tarafından 11 erkek ve 22 kadın İmam, müezzin ve kur'an kursu eğitmeni için 120 saatlik işaret dili kursu verildi. Ardından da 7 hafta süreyle 18 kadın ve 6 erkek din görevlisi İşaret Diliyle Dini Kavramlar Kursu aldı.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla din görevlisi personellerin işaret dili öğrenmesine yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda ilk olarak 9 Ekim-17 Kasım tarihlerinde 11 erkek ve 22 kadın din görevlisine Halk eğitim Müdürlüğünde işaret dili kursu verildi. Ardından 7 hafta süren 18 kadın ve 6 erkek din görevlisine İşaret Diliyle Dini Kavramlar Kursu verildi. Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını İl Müftüsü Şahin Güven'den aldı. Kursu bitiren görevliler camilerde, mescitlerde, kuran kurslarında konuşma ve duyma engeli olanlara dini eğitim verecek. Sertifika töreninde konuşan Müftü Güven, Hocalarımız bu işe gönüllü olarak talip oldular. Zor bir iş ve hocalarımız bu işi severek yapıyorlar. Bizler daha önce 120 saatlik işaret dili kursunu başarıyla tamamladık. İşaret dili konusunda ülkemizin belki de en önemli sorunlarından birisi dini kavramların bilinmiyor olmasıdır. Dini kavramları bilenler işaret dilini bilmiyor. İşaret dilini bilenler de dini kavramları bilmiyor. Öyleyse bizim camilerde görevli hocalarımız işaret dilini bilirlerse muhataplara daha rahat ulaştırabileceklerdir ifadelerini kullandı. Din görevlisi hocaların görevlerini yaptıklarını belirten Güven, Ancak bir taraftan öğrenmenin heyecanı, çünkü öğrenmenin yaşı yoktur. Her bir yeni şeyi öğrenmek insana heyecan verir. Siz bu istekle kursa başladınız ve sonunu getirdiniz. Bugün sizlere sertifikalarınızı vereceğiz. Asıl göreviniz bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki süreçte özellikle bulunduğunuz yerlerde ihtiyaç varsa bu ihtiyacı gidereceksiniz. Bir başka konu ise bundan sonra okullarımızda işaret diliyle dini kavramları anlatma konusunda ihtiyaç olduğu zaman sizleri hazır bulmuş olacağız dedi.

Kayseri-Müftülükten İmamlara İşaret Dili Kursu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri-Müftülükten İmamlara İşaret Dili Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement