Kazakistan'da Expo 2017 - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Expo 2017

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi, başkent Astana'da yapılacak organizasyonun 20 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi.

31.03.2014 12:10

ASTANA Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'in 20 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

FIFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyonu yürüten Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi'nden yapılan açıklamada, otellerin yanı sıra iş ve eğlence merkezleri ve fuar kompleksleri inşaatlarının yapılacağı EXPO 2017'nin küçük ve orta boy işletmeler için fırsat oluşturacağı kaydedildi.

Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) logosu ve bayrağını 2014 baharında teslim alacak Kazakistan'da EXPO 2017 için Nisan ayında başlaması beklenen inşaatların Kazakistan'da yaşanan iş açığını kapatması bekleniyor.

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi, başkentte yapılacak organizasyonun 20 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi.

Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliği taşıyacak EXPO 2017 fuarı dolayısıyla üç aylık bir süreçte yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Kazakistan, Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te 22 Kasım 2012'de yapılan gizli oylamada Brezilya, Kanada ve Rusya'nın aralarında bulunduğu 161 ülkeyi geride bırakarak EXPO 2017'ye ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Expo 2017 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement