Kazakistanlı Süt Üreticilerine Süt Toplama Merkezi - Son Dakika
Güncel

Kazakistanlı Süt Üreticilerine Süt Toplama Merkezi

Kazakistanlı Süt Üreticilerine Süt Toplama Merkezi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kuzey Kazakistan’da bulunan Kostanay Vilayeti’nin Jitikara İlçesindeki süt üreticileri için kurulması planlanan Süt Toplama Merkezi’nin proje çalışmaları devam ediyor.

30.04.2014 15:44

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kuzey Kazakistan'da bulunan Kostanay Vilayeti'nin Jitikara İlçesindeki süt üreticileri için kurulması planlanan Süt Toplama Merkezi'nin proje çalışmaları devam ediyor.

TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde tarım ve hayvancılık alanından gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, Kuzey Kazakistan'da bulunan Kostanay Vilayeti'nin Jitikara İlçesindeki süt üreticileri için süt toplama merkezi kurulmasına ilişkin projenin çalışmaları devam ediyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projede kurulması planlanan süt toplama merkezi, sütün birincil üretimden ara üreticiye kadar olan pazarlanmasında hizmet verecek. Söz konusu projeyle Jitikara bölgesinde yaşayan yerel üreticilerin sabit ve düzenli gelir elde etmeleri sağlanacak. Bu çerçevede yerel üreticilerin kurumsallaşması piyasa etkinliği arttırılması, Kostanay vilayetindeki büyük işletmecilerin bölgedeki süt alımını sağlanarak çiğ süt üretim kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda projenin eğitim ayağı Kazakistan'dan gelen heyete Türkiye'deki benzer uygulamaların gösterildiği bir ziyaret programıyla gerçekleştirildi. Ziyaretlerde Jitikara Sosyal Girişimcilik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Bazylbek Zharmukııamedov, Jitikara İlçesi Kaymakamlığı Tarım İşleri Bölümü Müdür Yardımcısı Igor Berdıchevskiy ve Kazakistanlı süt üreticileriyle bilgi alışverişlerinde bulunuldu.

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği'nin koordinasyonunda, Lüleburgaz'da Danone ve Ak Gıda ya ait süt fabrikaları ile Malkara'da Kaanlar firmasına ait fabrika ziyaret edildi. Ziyaretler kapsamında öncelikle süt alımı, sütün toplanması ve fabrika merkezine taşınması, kooperatif yapısı, devlet desteği almış çiftliklerin gezilmesi, süt üreticileri birliği ile birliğin üst alım yapısının incelenmesi konularında detaylı bir incelemelerde bulunuldu. Türkiye'deki programın tamamlanmasıyla Kazakistanlı yetkililer, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ileterek iki ülke arasındaki işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundular. TİKA tarafından Kostanay'da yapımı devam eden süt toplama merkezinin 2014 Mayıs ayında tamamlanması öngörülüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazakistanlı Süt Üreticilerine Süt Toplama Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement