Kdz. Ereğli'de Berkin Elvan İçin Eylem Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kdz. Ereğli'de Berkin Elvan İçin Eylem Düzenlendi

Kdz. Ereğli\'de Berkin Elvan İçin Eylem Düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem düzenlendi.

12.03.2014 19:43

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, Berin Elvan'ın ölümüne sebep olanların ortaya çıkarılmasını istedi.

Kdz. Ereğli Atatürk Anıtı önünde toplanan çoğu üniversite öğrencisi yaklaşık 200 kişi, polis tarafından atıldığı iddia edilen gaz fişeği kapsülüyle başından yaralanıp aradan geçen 269 günün ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan için protesto gösterisi düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) hazırlık sınıfı öğrencisi Tuğçe Özsoy (19), çocukların zulme uğradığını ileri sürdü. Özsoy, "Gezi Parkı gösterilerinde ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Berkin Elvan, 15'inci yaş gününü hastanede komada karşılamıştır. Aslında bu ülkede yaşanan acıların en büyük göstergesi çocukların uğradığı zulümdür. 15 yaşında bir çocuğun okulda, sokakta arkadaşlarıyla oyun oynaması gerekirken, Berkin sonsuzluğa uğurlanmıştır. Bizler bu ülkede kan aksın istemiyoruz. Berkin daha 15'indeydi. Önünde yaşayacağı yıllar vardı" dedi.

Eylem devam ettiği sırada alana 100 kişilik bir grupla gelen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ta protesto gösterisine destek verdi. Yaklaşık bir saat süren eylem sonrasında protestocular olaysız bir şekilde anıt önünden ayrıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kdz. Ereğli'de Berkin Elvan İçin Eylem Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement