Keles Köylülerinin Termik Santral Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Keles Köylülerinin Termik Santral Tepkisi

Keles Köylülerinin Termik Santral Tepkisi

Bursa'nın Keles İlçesi'nin Kozağacı bölgesinde kurulacak kömürle çalışacak termik santrale tepki gösteren yaklaşık 300 kişilik grup, yüzlerini siyaha boyayarak gösteri yaptı.

05.11.2012 15:23

Bursa'nın Keles İlçesi'nin Kozağacı bölgesinde kurulacak kömürle çalışacak termik santrale tepki gösteren yaklaşık 300 kişilik grup, yüzlerini siyaha boyayarak gösteri yaptı. Göstericiler ihalesi yapılan termik santralin kurulmasıyla dünyanın en kaliteli kirazının üretildiği bölgenin yok olacağını söyledi.

Keles İlçesi'nin Kozağacı Vadisi ve Harmanalanı bölgelerinden çıkarılacak kömürle çalışacak termik santral için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 1 Kasım'da ihale yapıldı. Çelikler Enerji'nin yapacağı ve Keles'e bağlı 23 köyü etkileyecek termik santrale 5 yıl önce de karşı çıkarak yapımından vazgeçilmesini sağlayan köylüler, ihale sonrası santrale karşı gösterilerini sürdürüyor.

Dünyanın en kaliteli kirazının üretildiği Keles'in 6 köyünden gelenler, Kozaağacı Vadisi'nde toplanarak 'Termik Santrale Hayır' gösterisi yaptı. Kozağacı bölgesinde Yunuslar, Harmandemirci, Durak, Davutlar, Denizler, Issızören köylerinden gelenler yüzlerini boyadıktan sonra 'Kömür yemek istemiyoruz', 'Termik santral istemiyoruz', 'Termiğe inat yaşasın hayat' sloganları atarak santral ihalesinin iptal edilmesini istedi. - Bursa/ Keleş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keles Köylülerinin Termik Santral Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement