Kemalpaşa'da Nevruz Şöleni - Son Dakika
Güncel

Kemalpaşa'da Nevruz Şöleni

Kemalpaşa\'da Nevruz Şöleni

İzmir'de, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü Kemalpaşa Kımız Çiftliği'nde, 2013 Nevruz Şöleni düzenlendi.

31.03.2013 18:11

İzmir'de, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü Kemalpaşa Kımız Çiftliği'nde, 2013 Nevruz Şöleni düzenlendi.

Şölene Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, 900'ü yabancı olmak üzere yaklaşık 2 bin öğrenci katıldı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Yakup Karaca, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Nevruz Şöleni'nin geleneksel hale getirileceğini söyledi. Karaca, "Orta Asya'dan, Balkanlar'a kadar çok geniş bir bölgede, yerel renk ve inançlarla kutlanan nevruz, her ulusun kendi kültür değerleri ile özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibari ile baharın gelişinin kutlandığı bir gündür. Türklerde nevruz hakkında başlıca rivayet, bugünün bir kurtuluş günü olarak kabul edilmesidir. Yani Ergenekon'dan çıkıştır" dedi.

Daha sonra şenlik alanını dolduran öğrenciler, TRT sanatçısı Köksal Coşkun tarafından seslendirilen türkülerle halay çekti, horon tepti. - İzmir/ Kemalpaşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemalpaşa'da Nevruz Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement