Kemer'de Enduro Yarışı Nefes Kesti - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Enduro Yarışı Nefes Kesti

Kemer\'de Enduro Yarışı Nefes Kesti

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı'nın ikinci etabı 'Orman Yarışı'nda, ilk etabın galibi İngiliz Jonny Walker birinci oldu.

28.09.2013 17:56

İşte O NEFES KESEN ANLAR

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı'nın ikinci etabı 'Orman Yarışı'nda, ilk etabın galibi İngiliz Jonny Walker birinci oldu.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen ve dünya ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında yer alan Uluslararası Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı'nın dün yapılan 'Kumsal Etabı'nın ardından bugün 'Orman Etabı' koşuldu. Kuğulu Park'ta saat 10.00'da startı verilen 40 kilometrelik parkurda, sporcular zor anlar yaşadı. Yarışı, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Kemer Otelciler Birliği Başkanı (KETOB) Tayyar Gül, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir ile çok sayıda yerli ve yabacı tatilci izledi.

SPORCULAR MOTORLARIYLA DENİZE DÜŞTÜ

Dünyanın en iyi ekstrem enduro yarışçılarının da aralarında bulunduğu sporcular, 40 kilometrelik zorlu orman parkurunda, hem birbirleriyle hem de doğal engellerle mücadele etti. Zaman zaman kazaların da yaşandığı yarışta, sporcular finişe ulaşmak için deniz üzerinde dubalardan yapılan özel parkurdan geçti. Özel parkurda hakimiyetini kaybeden bazı sporcular, motosikletleriyle denize uçtu. Görevliler ve seyircilerin anında müdahalesiyle denizden çıkarılan yarışmacılar, yeniden yarışa devam ederek finiş çizgisine ulaşmak için büyük mücadele verdi.

İNGİLİZ SPORCU YİNE BİRİNCİ OLDU

25 ülkeden sporcuların katıldığı yarışın ikinci etabını, ilk etabın da galibi İngiliz sporcu 22 yaşındaki Jonny Walker birinci tamamladı. Alman sporcu Andreas Letti Lettenbichler ikinci olurken, İngiliz sporcu Graham Jarvis ise üçüncü oldu.

'ETAPLARI RENKLENDİRDİK' Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, yarışa her yıl daha profesyonel sporcuların katıldığını söyledi. Bu nedenle parkurları özel olarak hazırladıklarını kaydeden Özdemir, deniz üzerinde dubalarla hazırlanan parkurun bunlardan biri olduğunu belirtti.

YARIN DAĞ YARIŞI KOŞULACAK

Uluslararası Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı, yarın koşulacak 55 kilometrelik Dağ Etabı'ya sona erecek. Çamyuva Plajı'nda saat 10.00'da başlayacak yarışta sporcular, Ağva Deresi, Kesme Boğazı, Sumakseniri, Gedelme, Yayla Kuzdere ve Çukuryayla'dan geçerek Tahtalı Dağı'nın zirvesine tırmanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Enduro Yarışı Nefes Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement