Kemer Mustafa Ertuğrul Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kemer Mustafa Ertuğrul Anıldı

Kemer Mustafa Ertuğrul Anıldı

Mustafa Ertuğrul anıldıAkdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu tarafından Birinci Dünya Savaşı'nda Fransız Paris 2 ve İngiliz Alexandra savaş gemilerini batıran Mustafa Ertuğrul Aker anısına 'Uluslararası Paris 2 Batığına Dalış' etkinliği düzenlendi.

29.04.2016 19:13

Mustafa Ertuğrul anıldı

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu tarafından Birinci Dünya Savaşı'nda Fransız Paris 2 ve İngiliz Alexandra savaş gemilerini batıran Mustafa Ertuğrul Aker anısına 'Uluslararası Paris 2 Batığına Dalış' etkinliği düzenlendi.

Kemer Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen program, Faselis Antik Kenti gezisiyle başladı. Etkinliğe katılan 16 üniversiteden yaklaşık 120 üniversite öğrencisi daha sonra Kocaburun'da Mustafa Ertuğrul Aker ve birliğinin kullandığı siper ve topçu bataryalarını gezdi. Yerel tarihçi Ramazan Kar, Aker'in Birinci Dünya Savaşı'nda kullandığı dürbünü tanıttı, hakkında bilgiler verdi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Gökoğlu ise etkinliğin bu yıl onuncusunu düzenlediklerini ifade etti. Doç. Dr. Gökoğlu, amaçlarının Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının ruhunu yaşatmak olduğunu kaydetti.

Program, kapsamında yarın Paris 2 batığına dalış gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer Mustafa Ertuğrul Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement